21. august 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Mardna: lastetusmaks tooks riigile paar miljardit

Tervishoiuameti järelevalveosakonna juhataja Peeter Mardna ütles intervjuus Maalehele, et tuleks kehtestada lastetusmaks, mis tooks paar miljardit krooni aastas.

Tema sõnul kulub ühele lapsele kuus umbes 3000 krooni. "Seega olen oma laste peale enne nende tööleasumist kulutanud kokku 1,5 miljonit krooni. Minu kõrval on paar kolleegi, kellel ei ole lapsi ja kes on saanud need miljonid oma hüvanguks kulutada - välismaareisid, suured korterid, ilusad autod," põhjendab Mardna maksu vajadust.

Ta meenutas, et meil on ka solidaarne ravisüsteem - maksu tasuvad ka need, kes on kogu aeg terved. "Miks ei võiks ka laste kasvatamine samamoodi solidaar shy;ne olla, et kõik annavad selleks oma osa? Ei saa nii elada, et ühed ainult maksavad ja teised ainult tarbivad," märkis ta.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt