Pohlaku jalgpalliklubil võlgu paari miljoni eest

Hille Tressum 04. september 2008, 15:10

Eesti Jalgpall ei äga ainult mänguoskuste
madalseisus, vaid ka majanduslikus augus. Eesti jalgpalli tähtsaima mehe Aivar
Pohlaku jalgpalliklubi FC Flora rabeleb taas suurtes võlgades. Võlad
vaevavad ka teisi Pohlaku osalusega jalgpalliklubisid.

Aivar Pohlaku juhitud FC Flora on kahe kuuga jätnud pangale tasumata ligikaudu kahe miljoni krooni eest makseid. Samuti ollakse võlgu sideteenuste kasutamise eest. Viimase võlg küündib ligikaudu poolesaja tuhande kroonini ning tasumata on jäänud ka 10 000 krooni ulatuses liisingumakseid.

Need punased kanded on jalgpalliklubile tekkinud kõigest kahe kuuga. Riigile ollakse võlgu 771 285 krooni makse, millele lisandub intressivõlg. Lisaks pureb jalgpalliklubi kolm erinevat inkassofirmat, kes nõuavad FCF ligikaudu 30 000 krooni.

Lisaks FC Florale on maksuvõlgnike nimekirja sattunud ka Aivar Pohlaku ehitatud Lilleküla jalgpallistaadion, mida rahva seas kutsutakse A le Coq Arenaks. Ettevõte võlg maksu- ja tolliameti ees on hetkeseisuga 108 372 krooni pluss intress.

Pohlaku loodud jalgpalliklubi FCF Kehtna Jalgpallikool võlgneb riigile ligikaudu 28 825 krooni ja intressi. Inkassofirma Intrum Justitia nõuab jalgpallikoolilt ligikaudu 5000 kroonist võlga.

Eile kirjutas maakonnaleht Oma Saar, et jalgpalliklubi FC Kuressaare, mille asutajaks on Aivar Pohlak ning juhatuse liikmeks tema poeg Pelle Pohlak, jääb ilma linna toetusest, kuna on jätnud spordibaaside kasutamise eest maksmata 30 000 krooni.

Lisaks on FC Kuressaare erinevatele bussifirmadele võlgu 250 000 krooni. Klubilt ootab 87 797 krooni pikisilmi ka maksu- ja tolliamet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2008, 15:19
Otsi:

Ava täpsem otsing