Artikkel
 • Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti IT-toode köidab Hiinat

  Eestlaste loodud lihtsate kodulehtede loomise platvorm Edicy võidab kliente üle maailma, viimast lihvi saav koduleheplatvorm on Hiinast leidnud juba üle 6000 kasutaja.

  Arvestada tuleb, et tegemist on testversiooniga ning ainus reklaam on jutud maailma tehnikablogides.
  "Avasime tasulise teenuse Edicy Pro paari nädala eest. Aasta lõpuks on meil eesmärk jõuda 100 000 Edicyga ehitatud veebini, millest Pro kasutajaid (teenuse eest maksjaid) oleks 1% ringis. Näeme oma esmase turuna mitte-ingliskeelset maailma, kus on võimalus saavutada valitsev turupositsioon," rääkis Edicy juht Tõnu Runnel.
  Paljukeelne platvorm
  Edicy, millest veerand kuulub endisele Skype'i mehele ning praegusele riskikapitalistile Toivo Annusele, ei ole tegelikult midagi uut. Tegemist on lihtsa viisiga luua oma firmale või hobile koduleht etteantud sisuhaldusvidinate abil. Edicy on saanud foorumites kiita kui üks ilusaimaid tuhandete sarnaste toodete seas. Erinevalt konkurentidest on Edicy läbivalt paljukeelne. Teised piirduvad reeglina üksnes ingliskeelse teenusega.
  "See oli ka meile üllatus, kui järsku hakkas Hiinast kliente tulema, päevas registreeriti sadade kaupa uusi kasutajaid," rääkis Edicy turundusjuht Andres Sehr, kes lisas, et kuna tegemist on testversiooniga, siis ei ole mitte kuskil seda platvormi reklaamitud.
  "Me postitasime lugusid erinevatesse blogidesse, kust meie lood sattusid ühte suurde tehnikafoorumisse ning nii see info levis," sõnas Sehr. Praegu on Edicyl 9400 klienti. Kui arvestada, et tulevikus on aastane teenustasu 1500 krooni, on juba olemasolevate klientidega võimalik luua 14miljoniline käive.
  Lihtsuse võlu
  Edicy tuntuim klient on Starman, kes ehitas oma kodulehe täielikult pakutavale platvormile. Starmani turundusjuht Timo Hartikainen sõnas, et nad lähtusid valiku tegemisel platvormi lihtsusest, lisavõimalustest ja Edicy taga olevast tiimist, kellega neil oli varasem hea kogemus olemas.
  "Klientide ootused sisuhaldussüsteemide suhtes on väga erinevad, seega universaalse toote kontseptsioon ei kata reeglina paljusid spetsiifilisemaid vajadusi. Kui aga proovida arendada toode väga võimalusterohkeks, muutub toode kasutajale keerukaks. Kindlasti peaks looma võimalused platvormile vajalike kliendipoolsete laienduste tegemiseks," sõnas IT-firma Exact juht Lars Hion.
  Konkurentlehe Welisa platvormi looja, IT-firma Krabi Mask partner Mattias Lepp sõnas, et kui vaadata kommentaare maailmas selliste lehtede kohta, siis need on pigem "jälle järgmine".
  "Toivo Annuse kambasolek on vaieldamatult väga suur asi, samas ma ei usu, et see oleks edu pant. Võtame kas või kajastused maailmas ja leitavuse otsingumootorites, mis tegelikult on CMSi turul üks olulisemaid asju, siis meie oleme saavutanud ühe nädalaga nende 1,5 kuu kajastuse," ütles Lepp.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ökonomist: ehitusturg ootab riigi taristuprojekte
Ebakindla majanduskeskkonna ja kasvavate intressimäärade olukorras on nii ettevõtted kui ka majapidamised oma investeerimisotsuste tegemisel äraootaval seisukohal, kirjutab Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Ebakindla majanduskeskkonna ja kasvavate intressimäärade olukorras on nii ettevõtted kui ka majapidamised oma investeerimisotsuste tegemisel äraootaval seisukohal, kirjutab Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Soomlase ostujõud prantsatas 2009. aastasse
Soomlaste reaalne sissetulek on kahanenud 2009. aasta alguse tasemele, taandudes erakordse kiirusega, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soomlaste reaalne sissetulek on kahanenud 2009. aasta alguse tasemele, taandudes erakordse kiirusega, kirjutab Helsingin Sanomat.
Ukraina pani musta nimekirja ettevõtte, mille tooted levivad ka Eesti poelettidel
Ukraina lisas keelatud ettevõtete nimekirja USA toidutööstuse hiiu Mondelezi, mille tuntumad tooted on näiteks Daim, Marabou ja Oreo, vahendab Dagens Industri.
Ukraina lisas keelatud ettevõtete nimekirja USA toidutööstuse hiiu Mondelezi, mille tuntumad tooted on näiteks Daim, Marabou ja Oreo, vahendab Dagens Industri.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Eesti parim juht hankis USAs oma idufirma jaoks teedeehitusäri salainfot
Värskelt Eesti parima juhi tiitli võitnud taristuettevõtte Verston asutaja ja juhatuse esimees Veiko Veskimäe rääkis Pärnu juhtimiskonverentsi laval, et käis 2018. aastal San Franciscos uurimas USA taristuehituse turgu ning võimalusi oma idufirma Infrafly esimese tootega sinna laieneda.
Värskelt Eesti parima juhi tiitli võitnud taristuettevõtte Verston asutaja ja juhatuse esimees Veiko Veskimäe rääkis Pärnu juhtimiskonverentsi laval, et käis 2018. aastal San Franciscos uurimas USA taristuehituse turgu ning võimalusi oma idufirma Infrafly esimese tootega sinna laieneda.
Saksamaa viib Venemaalt ära üle 100 töötaja
Moskva seatud piirangu tõttu viib Saksamaa Venemaalt ära üle saja töötaja, kirjutab Reuters.
Moskva seatud piirangu tõttu viib Saksamaa Venemaalt ära üle saja töötaja, kirjutab Reuters.
Ehitusmaht kukkus enam kui kümnendiku
Eesti ehitusettevõtted ehitasid esimeses kvartalis siin ja välisriikides püsivhindades kokku 11% vähem kui aasta varem samal perioodil, teatas statistikaamet.
Eesti ehitusettevõtted ehitasid esimeses kvartalis siin ja välisriikides püsivhindades kokku 11% vähem kui aasta varem samal perioodil, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.