Soome ei nõustu Nord Streami keskkonnauuringute kavaga

Mariliis Pinn 21. september 2008, 15:35

Soome võimud ei kavatse praegusel kujul
Nord Streami keskkonnamõjude uuringut Läänemere põhja gaasijuhtme paigaldamiseks
heaks kiita.

YLE teatas reedel allikaid mainimata, et valitsus on vastu Soome lahe käsitlemisele osana Läänemere põhjapoolsest regioonist, nagu on konsortsiumil praegu plaanis, ning nõuab selle uurimist eraldiseisva ökoloogilise tervikuna, vahendas Postimees.ee.

Soomlaste hinnangul ei anna sidumine Läänemere põhjaosa ülejäänud aladega piisavalt sisulist teavet gaasijuhtme keskkonnamõjudest Soome lahele, mistõttu pole võimalik anda neile ka mõistlikku hinnangut.

Läänemere põhjaosa on nimelt Soome lahest erinev muu hulgas näiteks merepõhja ehituse, merevee soolsuse ja ka teiste näitajate osas, mistõttu ei ole neid ühtse tervikuna uurides võimalik teha teaduslikult vettpidavaid järeldusi, leidsid eksperdid. Hamburgis lõppenud nõupidamisel peeti ebapiisavaks ka konsortsiumi seniste uuringute käigus kogutud andmeid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. October 2008, 10:31
Otsi:

Ava täpsem otsing