Kert: USA kriis takistab meie majanduse taastumist

Liis Kängsepp 30. september 2008, 14:28

LHV analüüsiosakonna juhi Erki Kerti
hinnangul takistab USA finantskriis Baltimaade majanduse taastumist.

Järgneb Erki Kerti kommentaar.

"Kongressi otsust pankadele mitte appi tormata tuleks vaadelda osana laiemast sündmuste ahelast ning sellest lähtuvalt ka mõjusid Eestile analüüsida. Teadmatus ja hirm USA pangandussektori tuleviku ees valitseb juba mõnda aega. Kui eilsest Kongressi otsusest loodeti olukorral teatud paranemist, siis paraku seda ei tulnud.

Eesti ettevõtjate jaoks toob rahaturgudel valitsev segades eelkõige kaasa rahaliste vahendite raskema kättesaadavuse. Kaudselt mõjutab ettevõtteid seeläbi ka üldiselt jahenev majanduskliima Euroopas.

Sarnane on olukord ka pankade jaoks, kellele samuti lisavahendite kaasamine on väheusalduslikus keskkonnas keerulisemaks ja kallimaks muutunud. Börsi mõjutavad USA sündmused eelkõige emotsioonide kaudu, kuid kaudselt lükkavad segadused maailma rahaturgudel tõenäoliselt edasi ka Balti majanduste taastumist."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. October 2008, 20:53
Otsi:

Ava täpsem otsing