Investorid panustavad 3-D kinodele

01. oktoober 2008, 11:10

Investeerimisfirma Blackstone ning
investeerimispank JP Morgan peaksid täna teada andma miljardi dollari suuruse
fondi loomisest, mis panustab 20 000 USA kinoekraani digitaliseerimisele,
kirjutab Financial Times.

Blackstone ja JP Morgan hakkavad finantseerima konsortsiumi, mis koosneb kolmest USA suuremast kinoketist, mis on sõlminud lepingu viie Hollywoodi stuudioga, kirjutab ajaleht.

Digitaalne projektsioonisüsteem võimaldab kinodes vaadata 3-D formaadis filme, mille tulud ühe ekraani kohta kordades suuremad, kui tavalise ekraaniga kinodes. Ka filmistuudiod on panustamas 3-D filmidele tuues järgnevatel aastatel turule mitu filmi. Disney’lt peaks 3-D versioonina tulema järgmisel ja ülejärgmisel aastal kinodesse Christmas Carol (Charles Dickensi jutustuse alusel) ning Alice Imedemaal. Bolt linastub 3-D versioonina selle aasta novembris. XX Century Fox toob Jääaeg 3 kolmemõõtmelisena järgmisel suvel.

Investorid loodavad ekraanide digitaliseerimisega teenida suuri tulusid. USAs on kokku 40 000 kinoekraani, 3-D formaadis filme saab vaadata vaid mõnesajal. Stuudiod soovivad korrata Walt Disney edu filmiga Hannah Montana, mis teenis 3-D formaadis näitamisega 65 miljonit dollarit.

Loe online-intervjuud Peeter Rebasega, kes toob Tallinnasse esimese 3D kino.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. October 2008, 11:17
Otsi:

Ava täpsem otsing