KredEx toetas miljööväärtuslike elamute renoveerimist 16 miljoniga

13. oktoober 2008, 20:36

KredEx on miljööväärtuslikus piirkonnas
asuvate korterelamute renoveerimist toetanud alates 2007. aastast ligi 16
miljoni krooni ulatuses.

Alates oktoobri algusest saavad miljööväärtuslikus piirkonnas elavad inimesed oma eluasemepiirkonna kohta teavet hankida kodulehelt www.miljooala.eu.

Kodulehekülje loomise eesmärgiks on tõsta miljööväärtuslikes piirkondades elavate inimeste teadlikkust neid ümbritseva ning nende omandis oleva ehituspärandi ja elukeskkonna väärtuse osas ning elamu restaureerimis- ja säästvate renoveerimistööde osas; koondada informatsiooni erinevatest parimatest näidetest miljööväärtuslike alade säilitamise osas nii elamute, õuealade kui avalike alade näited üle Eesti ning avada inimestele foorumi näol võimalus erinevatel miljööväärtuslike aladega seonduvatel teemadel arutlemiseks.

Miljööväärtuslik eluasemepiirkond seadusandlikus mõistes on planeeringuga määratletud ala, kus on kehtestatud piirkonna ajaloolis-kultuurilisest eripärast ja selle säilitamise vajadustest tulenevad spetsiifilised planeeringulised ja ehituslikud regulatsioonid. Miljööala näol on tegu oma olemuselt selgelt ja eripäraselt eristuva kultuurikeskkonnaga, mis hõlmab inimeste loodud ja kujundatud eluasemepiirkondi. Sellised piirkonnad kätkevad endis nii kultuur-ajaloolisi kui sotsiaalseid väärtusi millede säilitamine on oluline nii kultuuri kui ka rahvusliku või kohaliku identiteedi seisukohalt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. October 2008, 20:19
Otsi:

Ava täpsem otsing