Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Neli aktsiaturgu 89st tõusis oktoobris

  Vaadates üle maailma juhtivaid aktsiaindekseid, tuleb tõdeda, et oktoobris teenisid investoritele europõhiselt raha vaid neli aktsiaturgu.
  Kusjuures on tegu absoluutse eksootikaga. Parim aktsiaturg oli Ecuador, mis tõusis 11,2 protsenti. Ghana aktsiaturg tõusis 6,2 protsenti. Pakistani aktsiaturg nii-öelda tõusis 4,3 protsenti, kuid seal ei ole võimalik reaalselt aktsiaid müüa - börs on kummalised reeglid loonud. Venezuela börs tõusis 1,8 protsenti. Võiks öelda, et hästi läks ka Bangladeshi börsil. Kuid vaid seetõttu on see tabeli eesotsas, et andmed puuduvad.
  Suhteliselt hästi läks meie lõunanaabritel. Läti börs langes vaid 1 protsendi, saades nii maailma kõige vähem kukkunud aktsiaturuks.
  Muu eksootika seas terendab esikümnes veel Dow Jonesi tööstuskeskmine, mis langes vaid 2,1 protsenti.
  Täiesti konkurentsitult halvim börs oli Islandi oma, mis kukkus kuu ajaga 78,9 protsenti. Pika vahega oli halvemuselt teine Serbia aktsiaturg, mis kaotas kuuga 38,1 protsenti. Ukraina võttis vastu 35,3protsendilise kaotuse, Bulgaaria kukkus 34,5 protsenti, Indoneesia 34,1 protsenti, Ungari 32,2 protsenti. Argentina kaotas 32,2 protsenti, Peruu 30,8 protsenti, Rumeenia 30,7 protsenti ja Austria 29,1 protsenti.
  Ka Eestil läks halvasti, saime tagantpoolt 13. koha 27,2protsendilise kaotusega. Vilnius oli meist tagapool, hävides 28,8 protsenti.
  Neljas kvartal on seega maailmas alanud erakordselt halvasti, kuid peab lootma aastalõpuralli peale - kuigi päris palju investoreid on hirmust täiesti halvatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Maailma suurim kaevandusfirma teenis kopsaka kasumi Ettevõte maksab rekordilist dividendi
Kaevandushiid BHP Group teenis tänu kivisöe ja teiste toorainete hinnatõusule kopsaka kasumi, lisaks teatati rekordilisest dividendist, vahendab Reuters.
Kaevandushiid BHP Group teenis tänu kivisöe ja teiste toorainete hinnatõusule kopsaka kasumi, lisaks teatati rekordilisest dividendist, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.