Christel Karits • 13. november 2008 kell 22:00

Kohutavad kohtingud ja õnnelik lõpp

Peaosades näeb romantikutest koomikuid Kate Hudsonit, kes publikut võlunud unistustenaise rolliga komöödias "Kümme põhjust, kuidas kutist lahti saada", ning mitte väga kaua aega tagasi meie kinodes jooksnud "Õnnetooja Chuck'i" peaosalist Dane Cooki.

Tank (Dane Cook) on võrdväärselt osav nii naiste võlumises kui ka nende eemalepeletamises. Just viimasest saabki tema põhiline teenistus. Mees on vastikuks olemise alal vaieldamatu proff ning tellimusi õnnetutelt suguvendadelt sajab ustest ja akendest.

Süsteem on lihtne ja hämmastavalt toimiv: kui mõni kutt maha jäetakse, palkab ta Tanki. Tank tõstab tüdruku esimesel kohtumisel pealepoole pilvi, kuid juba järgmisest teeb õudusunenäo. Pärast taolist jubedust jookseb tüdruk ummisjalu oma hüljatud eksi käte vahele ja peagi helisevad pulmakellad.

Kui sama juhtub Tanki parima sõbra Dustiniga, pakub ta loomulikult kohe abi ja seisab silmitsi oma elu suurima väljakutsega.

Dustini tüdruksõber (Kate Hudson) näeb Tanki blufist läbi ning õige pea tabab külmaverelist proffi totaalne segadus: ühelt poolt peaks ta olema ustav Dustinile, samas aga ei suuda kuidagi alla suruda tundeid oma parima sõbra pruudi vastu.

Karmi kesta all on romantilisem süda, kui arvata võis, ning tõeline armastus paneb Tanki tüdrukut päästma tõpra ehk Tanki enda käest. Mees keerab oma senistele hullustele veel mitu vinti peale.

Kuigi romantiline komöödia, pole kindlasti tegemist ainult naistekaga. Eelesilinastusel kostis saalist tugevama poole naeru rohkemgi. On küll romantikafilmile omased etteaimatavad keerdkäigud ja lõpp, kuid kõik on köitvalt mängitud, dialoog on vaimukas ja tihe ning saanud ka väga hea eestikeelse tõlke.

Kahes tähtsamas kõrvalosas Jason Biggs ja Alec Baldwin, lavastas Howard Deutch.

Hetkel kuum