Microsoft tuli välja uue robotiehitustarkvaraga

19. november 2008, 15:42

Usus, et robootika on oluline
tulevikutehnoloogia, tõi Microsoft välja tarkvaraplatvormi Robotics Developer
Studio 2008, mis võimaldab kasutajatel luua rakendusi robotite tarbeks.

Tarkvara, mida esitleti Californias Santa Claras toimunud robotiarenduse konverentsil ja messil, on Microsoftil juba kolmas omataoline robotiehitusplatvorm, kirjutas Physorg. Programmi varasemaid versioone on alla laaditud üle 250 000 korra ning üle 60 ettevõtte kasutab seda kommertsrobotite arendustöös.

Uus platvorm on saadaval kolmes versioonis. Expressi saab vabalt alla laadida, see on mõeldud hobirobootikutele. Standard on mõeldud professionaalsetele robotiarendajatele, see maksab 500 dollarit. Tudengitele ja õppeasutustele mõeldud versioon Academic pole hetkel veel ilmunud.

Kui platvormi varasemad versioonid piirasid professionaalidel ja õppeasutustel programmi kopeerimist üle 200 korra, siis nüüd litsentsi ostnutel enam sellist piirangut ei ole.

Võrreldes varasematega on uusversioonil mitmeid täiendusi, esiteks on programmi töökiirust kolmekordistatud ning arendajad saavad andmetöötlust palju täpsemalt optimeerida.

Kasutajatel on võimalik oma lahendusi testida kolmes virtuaalses keskkonnas: korteris, linnas ja mägedes. Ühtlasi on võimalik erinevate lahendusi hõlpsamalt seostada ning tööd on võimalik teha üheaegselt mitme seadmega ning võrgupõhiselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2008, 13:28
Otsi:

Ava täpsem otsing