Goldman Sachs vaatab tõtt kahjumiga

Mait Jüriado 02. detsember 2008, 17:00

Senini finantstormi trotsinud Goldman Sachs
Group teatab suure tõenäosusega neljandas kvartalis oma börsiajaloo esimesest
kahjumist, kirjutas Wall Street Journal.

Goldman võib teatada 2 miljardilisest miinusest ehk 5 dollarilisest kahjumist aktsia kohta. See on viis korda rohkem kui analüütikud seni ootasid. Maha võidakse kanda nii kinnisvaralaene, golfiradu kui autolaene. Kahjumit toovad ka investeeringud aktsiatesse.

Goldman on investeerinud seni kõikvõimalikesse kohtadesse. Aastate jooksul on Goldman investeerinud näiteks Tai autolaenudesse või isegi Lõuna-Korea likööritootjasse ja Jaapani golfiradadesse. Kõik need on mingi aeg olnud ka väga tulutoovad investeeringud. Kuigi analüütikud väidavad, et Goldmani kinnisvara- ja muude problemaatiliste laenude osakaal portfellis on väiksem kui tema konkurentidel, on viimastel nädalatel nende varade väärtus siiski drastiliselt vähenenud.

Goldman seisab kahjumiga silmitsi ka 2006. aastal tehtud investeeringuga panka Industrial Commerical Bank of China. Goldman teenis paberil mingi hetk isegi 2 miljardit dollarit, kuid panga aktsiad on kukkunud viimases kvartalis 28% ning ainuüksi sealt on Goldman saanud umbes 700 miljonit dollarit kahjumit.

Oppenheimer Co analüütikud ütlesid eelmisel nädalal, et USA pangad eesotsas Citigroupi, Bank of America ning Goldmaniga seisavad silmitsi järjekordse varade mahakirjutamisega.

Goldman teatab neljanda kvartali majandustulemused detsembri keskpaigas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2008, 19:11
Otsi:

Ava täpsem otsing