Moody’s hoiatas SEB panka

05. detsember 2008, 10:36

Reitinguagentuur Moody’s teatas eile, et
muudab SEB panga finantstugevuse reitingu (BFSR) ja pikaajaliste kohustuste
reitingu väljavaate stabiilselt negatiivseks.

SEB finantstugevuse reiting on B- ja pikaajaliste kohustuste reiting Aa2.

Reitinguväljavaate muutust, mis võib viia reitingu alandamiseni, põhjendab Moody’s murega panga varade väärtuse vähenemise pärast, mille on kaasa toonud Balti riikide majandusolukorra halvenemine. SEB laenuportfellist moodustavad Balti riikidesse antud laenud 10% ning 2008. a kolmanda kvartali kasumist tuli 20% Balti riikidest.

Moody’s märgib, et SEB on kolmanda kvartali lõpu seisuga suurendanud provisjone läinud aasta 703 miljonilt Rootsi kroonilt 1,545 miljardile, põhjendades seda Balti riikide keerulisemaks muutunud olukorraga. Probleemsete laenude osakaal on jätkuvalt alla 1%, kuid varade väärtuse jätkuv kahanemine võib tähendada kasumi vähenemist ning muuta B- reitingu teiste sarnase reitinguga pankadega võrreldes küsitavaks.

Moody’s loeb üles ka SEB mitmed tugevused – sh tõenäosuse vajadusel Rootsi riigilt abi saada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2008, 12:25
Otsi:

Ava täpsem otsing