Tallinn kinkis kurtidele pool miljonit

10. detsember 2008, 13:54

Tallinna abilinnapea Merike Martinson käis
Eesti Kurtide Liidus tutvumas keskuse tööga ning linna poolt investeeringuks
eraldatud poolemiljonilise toetuse kasutamisega.

Martinson märkis, et Eesti Kurtide Liit on Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti pikaajaline koostööpartner, osutades mitmeid erinevaid teenuseid puuetega inimestele ja vaegkuuljatele. „Tänavu tegi Tallinn oma eelarvest 500 000 lisaeraldise esti Kurtide Liidule, toetuse eesmärk oli olmetingimuste parandamine keskuses ja tänu sellele vahetati Nõmme tee 2 katus ja aknad ning renoveeriti peaukse varikatus.“

Abilinnapea sõnul jätkab linn ka edaspidi koostööd Eesti Kurtide Liiduga.

Linna toel osutatakse viipekeele tõlketeenust ca 80-le inimesele kuus 420 000 krooni eest aastas, õpetatakse viipekeelt linna poolt saadud toetusega kurtide inimeste juhendajatele, ringijuhtidele, muude teenuse osutajatele ja linnaosade sotsiaaltöötajatele. Viipekeele õppimise vastu on tekkinud ühiskonnas huvi.

Viimasel kolmel aastal on keskuses hästi edenenud viipekeelne sotsiaalnõustamine kurtidele, mis toimub tõlgi vahenduseta. Selle teenuse maht on kasvanud ja linn tasub teenuse eest 90 000 krooni aastas. Sotsiaalnõustamise teenus on kergendanud kvalifitseeritud tõlkide tööd.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2008, 13:58
Otsi:

Ava täpsem otsing