Soome tööturu infokeskus Eestis lõpetab tegevuse

18. detsember 2008, 16:43

Soome tööturu infokeskus Eestis lõpetab
tänu Soome tööandjate negatiivsele suhtumisele tegevuse.

"Infokeskuse projekti lõppfaasis üritasime me jätkata tööelu alast teavitustööd koos Soome ja Eesti ametnike ja tööandjatega EURES Cross Border projekti raames. Kahjuks ei tulnud projektist midagi välja tänu Soome tööandjate negatiivsele suhtumisele," kommenteeris Soome Ametiühingute Keskliidu osakonnajuhataja Matti Tukiainen.

Soome Tööturu Infokeskus asutati 2002. aastal seoses Soome ja Eesti tööturualase koostööprojekti käivitumisega. Projekti partneriteks on olnud Soome Ametiühingute Keskliit koos haruliitudega, Soome Teenistujate Liit ja Eesti Ametiühingute Keskliit. Projekti finantseeriti 2005. astani Euroopa Liidu arenguprogrammist, hiljem Soome Ametiühingute Keskliidu ja Soome Teenistujate Liidu poolt.

Infokeskuse peaeesmärgiks oli tugevdada Soome ja Eesti tööturualast koostööd ning teavitada Soomes töötamisest huvitatud eestlasi Soome tööelu regulatsiooni ja ametiühingute tegevust puudutavates küsimustes. Infokeskus on jaganud teavet Soome palgataseme, maksude, töötingimuste ja tööseadusandluse ning ametiühingute teenuste kohta.

Infokeskust külastas selle tegevusaja jooksul kokku ligi 9500 Eesti elanikku, lisaks võttis ligi 8000 inimest keskusega ühendust e-posti või telefoni teel. Kõige rohkem on nõu antud ehitajatele, teenindus-ja metalliala töötajatele, põllumajanduses ja metsandusalal töötavatele inimestele ning tervishoiutöötajatele.

Koostöö jätkub vaatamata infokeskuse sulgemisele. Euroopa Liidu poolt finantseeritud uue projekti "Baltic Sea Labour Network" eesmärkideks on tugevdada Balti mere äärsete maade ametiühinguid, ära hoida sotsiaalset dumpingut, mõjutada seadusandlust, informeerida üldsust nii tööjõu liikumisega kaasnevatest probleemidest kui uutest väljakutsetest.

Soome Ametiühingute Keskliidu osakonnajuhataja Matti Tukiaineni sõnul on uues projektis kavas jätkata Soomes töötada soovivate eestlaste nõustamist nii töötingimuste kui ametiühingutega liitumise küsimustes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2008, 16:43
Otsi:

Ava täpsem otsing