Politsei: Bulgaaria on Tavidi osas õigusabipalve esitanud

05. jaanuar 2009, 17:58

Keskkriminaalpolitseisse on AS Tavidi
suhtes eelmise aasta lõpuveerandil laekunud õigusabipalve, kuid kas on tegemist
just selle rahvusvahelise rahapesuskeemiga, millest kirjutasime
eelnevalt veel öelda ei osata.

„Jah on mõned kuud tagasi on laekunud keskkriminaalpolitseile õigusabipalve aga kahjuks selle sisu praegusel hetkel kommenteerida ei ole võimalik,“ ütles aripaev.ee-le antud kommentaaris keskkriminaalpolitsei kommunikatsiooni juht Kadri Põldaru.

Tema kinnitusel ei lange õigusabipalve sisus kirjeldatud faktid täies ulatuses kokku artiklis esitatud faktidega. „Ei saa välistada, et tegemist on ühe ja sama asjaga,“ ütles Põldaru, kelle sõnul on olemas võimalus, et asjad siiski kattuvad. Ta lisas, et info, mida meedia vahendab ei ole keskkriminaalpolitsei andmetel päris korrektne.

Riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja Gerrit Mäesalu ütles aripaev.ee-le, et kuna tegemist on keeruka asjaga, ei saa täna öelda, kas meedias kajastatud kahtlustused on sama asi, milles saabus Bulgaaria võimudel õigusabi palve või ei.

Täiendavat infot asjade kattuvuse osas on Mäesalu sõnul võimalik saada homme.

Bulgaaria võimud teatasid täna, et nad uurivad suurt rahvusvahelist rahapesuskeemi Vene rahaga, millesse võib olla segatud ka valuutavahetuse ja kullamüügiga tegelev AS Tavid. Bulgaaria ja Eesti vahelistes rahaülekannetes on nö pestud 1 miljardi euro väärtuses musta Vene raha, vahendas AFP.

„Igasugused väited, et Tavidit kahtlustatakse millestki, on pehmelt öeldes jamad,“ ütles aripaev.ee-le antud kommentaaris Tavidi üks omanik ja juht Kuno Rääk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. January 2009, 12:14
Otsi:

Ava täpsem otsing