Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saneerimine jätab firma ellu

  Saneerimisseadus jõustus lõppenud aasta 26. detsembril. Saneerimismenetlus on paindlikumaid võimalusi pakkuv alternatiiv pankrotimenetlusele. Selle eesmärgiks on muuta ajutistes majandusraskustes olev ettevõte taas kasumlikuks.
  Saneerimismenetlus on oma olemuselt paljuski sarnane pankrotimenetlusele. Oluline erinevus on aga see, et saneerimise eesmärgiks on aidata ettevõte raskustest välja ja jätkata tema tegevust, erinevalt pankrotimenetlusest, mis lõpeb tavaliselt pankrotistunud ettevõtte likvideerimisega.
  Saneeritava ettevõtte juhtimisorganitel säilib käsutusõigus ettevõtte üle, samas kui pankrotimenetluse algatamisel läheb ettevõtte varade käsutusõigus üle pankrotihaldurile. Saneerimismenetluse algatamist võib kohtult taotleda ainult ettevõtja ise. Kohus kontrollib avalduse saamisel, kas ettevõtte püsiva maksejõuetuse tekkimine on tõenäoline, kas ettevõtte saneerimine on võimalik ja kas ettevõte võib pärast saneerimist jätkusuutlikult ehk kasumlikult tegutseda. Saneerimismenetlust välistavateks asjaoludeks on ettevõtja suhtes läbi viidav pankroti- või likvideerimismenetlus või kui ettevõtja suhtes on tehtud sundlõpetamismäärus, samuti kui ettevõtja suhtes on viimase kahe aasta jooksul juba toimunud saneerimismenetlus.
  Saneerimismenetluse algatamisel määrab kohus saneerimisnõustaja. Saneerimisnõustaja ülesanne on ettevõtte nõustamine saneerimise läbiviimisel, erapooletu hinnangu andmine ettevõtja seisundile ja tegevusele ning järelevalve teostamine.
  Saneerimismenetluse algatamisel peatub viivise või leppetrahvi arvestamine ettevõtja vastu suunatud nõudelt, kohus peatab ettevõtja suhtes algatatud täitemenetluse ja lükkab edasi pankrotiavalduse läbivaatamise. Samuti võib kohus peatada ettevõtja vastu esitatud rahalist nõuet puudutava kohtumenetluse. Sellised abinõud rakenduvad kuni saneerimiskava kinnitamiseni või saneerimismenetluse lõpetamiseni.
  Saneerimine toimub saneerimiskava alusel, millega kujundatakse ümber ettevõtja kohustused.
  Kohustuste ümberkujundamine võib seisneda kohustuse täitmise tähtaja pikendamises, kohustuse täitmise ettenägemises osade kaupa, kohustuse vähendamist või asendamist ettevõtja osa või aktsiaga, aga ka muude kokkulepete sõlmimises.
  Saneerimine ei saa puudutada töösuhtest tulenevat nõuet ega elatise maksmise nõuet.
  Saneerimiskava võtavad vastu võlausaldajad, kelle nõudeid saneerimiskava puudutab, samuti peab kohus kava kinnitama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Jaemüüjad hoidsid USA aktsiaturge vee peal
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Töötuid on Eestis rohkem, kui statistika näitab
Töötukassa andmetest tuli välja, et praegu on töötuid registreeritud rohkem, kui statistikaameti teise kvartali statistika näitab. Üks põhjus võib olla see, et Ukrainast pärit põgenike töötuna arvele võtmine statistikaameti andmetes ei kajastu.
Töötukassa andmetest tuli välja, et praegu on töötuid registreeritud rohkem, kui statistikaameti teise kvartali statistika näitab. Üks põhjus võib olla see, et Ukrainast pärit põgenike töötuna arvele võtmine statistikaameti andmetes ei kajastu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.