EL: gaasitarnete vähendamine vastuvõetamatu!

06. jaanuar 2009, 13:07

EL ütles täna tehtud avalduses, et Venemaa
gaasitarnete vähendamine Euroopale on „täiesti vastuvõetamatu“ ning lubas
sekkuda tüli lahendamisse.

„Eestistujariik Tšehhi ja Euroopa Komisjon nõuavad gaasitarnete viivitamatut taastamist Euroopa Liidule. Tüli osapooled peavad viivitamatult läbirääkimiste laua taha naasma ning leidma oma kahepoolsele kommertstülile konkreetse lahenduse,“ teatas EL täna tehtud avalduses.

EL kurjustas, et tarnete vähenemine on toimunud „ilma eelneva hoiatuseta ning selges vastuolus Venemaa ja Ukraina kõige kõrgemate ametivõimude poolt Euroopa Liidule antud kinnitustega“, et Euroopa tarneid omavaheline tüli ei ohusta.

Tšehhi peaminister Mirek Topolanek ütles, et gaasitüli Ukraina ja Venemaa vahel on muutunud „tõsisemaks“, kuid et Venemaa ei või teisi Euroopa Liidu riike tülis „pantvangi võtta“.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2009, 11:29
Otsi:

Ava täpsem otsing