Viis tondilossi Tänassilmas – 2,5 miljonit krooni tükk

12. jaanuar 2009, 14:32

Kohtutäitur Kaire Põlts pani reedel
Tänassilmas müüki viis tondilossi meenutavat neljakorterilist maja. Iga Miss
Estonia 2001 Inna Roosi isa Vladimir Životnikovi maja maksab 2,5 miljonit
krooni.

Müügikuulutuses nimetab täitur Tallinna serva põlluveerele kerkinud majahakatisi korterelamu tööprojektideks. Vladimir Životnikovi ainuomandis kinnisvarafirma Blaubalt on buumi harjal püsti ajanud hallid kiviplokist seinad, kuid majandus jahtus ilmselt nii kiiresti, et katuseid lõpetada ja aknaid ette enam ei jõudnud. Majade ümbrus näeb välja kui sea songermaa.

Blaubalt on Krediidiinfo andmeil suvest pangale võlgu rohkem kui miljon krooni. Kinnistud on koormatud 23,4 miljoni kroonise ühishüpoteegiga SEB kasuks. 30. jaanuariks välja kuulutatud enampakkumine toimubki panga nõudel ja kui see õnnestub, saab pank laenurahast umbes kaks kolmandikku tagasi.

Arendaja on samas võlgu on jäädud ka ehitusfirmale Ramirent ning üks võlausaldaja on oma nõude loovutanud inkassofirmale.

Möödunud aasta jaanuaris kirjutas Eesti Ekspress, et Miss Estonia 2001 Inna Roosi isa Vladimir Životnikov läheb kohtu alla süüdistatuna 12 miljoni kroonises maksupettuses. Koos temaga sai süüdistuse veel viis inimest ja üks erafirma. Životnikov viibis seoses uuritava maksupettusega 2005. aasta algul lühiajaliselt ka vahi all. Ringkonnaprokurör Stella Veber on öelnud, et süüdistatavate firmad harrastasid käibemaksupettust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. January 2009, 18:13
Otsi:

Ava täpsem otsing