Endine LHV maakler pügas kliente

Mait Jüriado 21. jaanuar 2009, 21:13

LHV endine 20aastane maakler põhjustas oma
tegevuse tagajärjel LHV klientidele 4 miljoni krooni eest kahjumeid ning temast
sai Eesti noorim pankrotis eraisik.

ETV uuriva saate "Pealtnägija" sõnul põhjustas LHVs maakleri assistendina töötanud 20-aastane Henrik Koppel oma tegevuse tagajärjel LHV klientidele nelja miljoni krooni ulatuses kahjumeid ning poisist sai Eesti noorim pankrotis eraisik.

E-kirjas kirjutas Koppel oma tulevastele kolmele kliendile, et suudab teha aastas tootlust 40% või seda isegi paari-kolme kuuga. Koppel põhjendas seda sellega, et kui tegelikult panna raha mõnda LHV teenusesse või fondi, võtab LHV lõviosa rahast endale. Koolitaja ja ülikooli dotsent Ivari Soone oli üks nendest, kes selle jutu peale õnge läks. Kokku teenis LHV selle pealt väidetavalt pool miljonit krooni teenustasusid.

Koppel andis ka isikliku garantii kogu oma varaga, et sentigi sealt kaduma ei lähe. Ta ütles, et LHV on tema tegevusest ka teadlik ning LHV takistusi selleks ei tee ega kätt ette ei pane.

Peale probleemide ilmsikstulekut leidis LHV, et tegu on sisuliselt klientide tagant varastamisega ja vallandas Koppeli 22. veebruaril 2008. aastal maaklerile ebasobiva käitumise ning LHVga konkureerimise pärast. LHV sõnul jõudis Koppel LHV tiiva all teha vaid tehinguid ühe kliendiga ja seda 10 päeva jooksul.

LHV sõnul olid nad teadlikud sellest, et Koppel jätkab peale töösuhte lõpetamist LHV Traderi süsteemis klientide eest tehingute tegemist, kuid ei näinud selles enam probleemi, kuna tegu ei olnud enam LHVga konkureerimisega.

Kaks nädalat enne Hendrik Koppeli 21. sünnipäeva kuulutati välja tema eraisiku pankrot ning ta pääses maksmisest.

Ohvreid paneb nördima, kui lihtne on ebaausal inimesel seaduslikult võlad maha raputada.

2005. aastal andis USA väärtpaberituru järelvalveasutus SEC LHV ning tema töötajad Oliver Peegi ning Kristjan Lepiku kohtusse 100 miljoni krooni ebaseadusliku tulu teenimise eest börsil konfidentsiaalseid majandusandmeid kasutades, mis ei olnud veel avalikustatud. Toona pidi Oliver Peek tagastama 167 miljonit krooni ning Kristjan Lepik 6,7 miljonit krooni ebaseaduslikult saadud tulu, millele lisandusid veel trahvid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2009, 16:19
Otsi:

Ava täpsem otsing