Jüri Pihl: olen sots olnud kogu aeg

30. jaanuar 2009, 13:35

Eesti sotside juhiks kandideeriva
siseministri Jüri Pihli kinnitusel on ta olnud kogu aeg sotsiaaldemokraat.

"Minu lähedased teavad, et olen sotsiaaldemokraat olnud kogu aeg," kinnitas ta erakonna ajalehele. Sotsiaaldemokraatide põhiväärtused lähevad mulle korda ning leian, et need viivad Eestit edasi, lisas ta.

Pihli sõnul tegi ta kahe aasta eest sotsiaaldemokraatliku erakonnaga liitudes selge valiku olla sotside ideede edasiviimisel oluliselt aktiivsem. "Oleksin võinud elada oma elu mugavalt riigiametis töötades ning sotsiaaldemokraate toetada valimistel vaid oma häälega," lisas ta.

Sotside juhatuse poolt erakonna esimeheks esitatud Pihl pidas enda sõnul otsustamise eel nõu mitmete inimestega. "Marju Lauristini ja teistegi endiste erakonna esimeeste julgustavad sõnad tegid otsustamise lihtsamaks," rääkis ta. Ivari on erakonna juhina suutnud sotsiaaldemokraadid madalseisust välja tuua, lisas ta rahandusminister Ivari Padarile viidates.

Jüri Pihl kandideerib sügisestel kohalike omavalitsuste valimistel Tallinnas ning on ka üks võimalikke pealinna linnapea kandidaate.

1954. aastal Kuressaares sündinud Jüri Pihl töötas nõukogude ajal miilitsa kriminaaljälituses, 1991-2003 oli ta kaitsepolitsei juht, seejärel riigi peaprokurör ja enne siseministriks saamist justiitsministeeriumi kantsler.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2009, 13:37
Otsi:

Ava täpsem otsing