Prantsusmaa laenab autotööstusele miljardeid

Mait Jüriado 09. veebruar 2009, 20:31

Prantsusmaa valitsus kiitis heaks kuue ja
poole miljardi euro suuruse abipaketi riigi raskustes autotööstusele tingimusel,
et kodumaal asuvad tehased peavad tootmist jätkama.

President Nicolas Sarkozy kinnitusel saavad nii riiklik kontsern Renault kui ka eraomanduses olev PSA mõlemad kolm miljardit eurot hädalaenu. Volvole kuuluv veoautotootja Renault Trucks saab laenu 500 miljonit eurot, vahendas Delfi agentuuri AFP.

Sarkozy sõnul on tegemist just pikaajaliste madalaprotsendiliste laenudega ja valitsuse eesmärk ei ole anda konkurentsieeliseid andvaid toetusi. Laenupaketti kuulub ka kuuesaja miljoni eurone laen autotööstuse allhankijatele.

Ka Prantsusmaa autotööstus on seoses maailmamajanduse langusega sattunud suurtesse raskustesse. Enamus "prantslastest" pannakse praegu kokku odavama tööjõuga riikides nagu Tšehhi, Slovakkia, Rumeenia ja Hispaania.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. February 2009, 20:36
Otsi:

Ava täpsem otsing