Kalev peaks enne lahkumist investorite arvu vähendama

19. veebruar 2009, 16:26

NASDAQ OMX Tallinna börsi tegevjuht Kalle
Viks ütles, kuna Kalevil on palju väikeaktsionäre, siis ta peaks püüdma enne
börsile lahkumistaotluse esitamist seda hulka vähendada.

„Praegu kuulub väikeinvestoritele küll alla 10 protsendi Kalevi aktsiatest, kuid aktsionäride ring on killustunud, koosnedes enam kui 1000 investorist. Senise praktika järgi on börsi seisukoht, et enne noteerimise lõpetamist peaks ettevõte või tema suuromanikud tegema jõupingutusi väikeinvestorite osakaalu vähendamiseks,“ selgitas Viks.

Kui börsiettevõte jõuab seisukohale, et on aeg börsilt lahkuda, siis esitab ta Viksi sõnul börsile vastava taotluse, mida kaalub börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon, kes otsust langetades seisab muuhulgas ka jaeinvestorite huvide eest.

Viksi sõnul on emotsionaalsemalt vaadates tegu ühe vanima ettevõttega Tallinna börsil. Kalev on praegu üks kaheksateistkümnest NASDAQ OMX Tallinna börsil noteeritud ettevõttest, kelle aktsiatega on võimalik kaubelda, ütles ta.

„Samas moodustab ettevõtte turuväärtus vaid umbes 1 protsendi kohalikul börsil noteeritud ettevõtete koguturuväärtusest ning kauplemisaktiivsus Kalevi aktsiatega on teiste ettevõtetega võrreldes üliväike,“ nentis Viks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. February 2009, 17:46
Otsi:

Ava täpsem otsing