Baltika sai 4. kvartalis 41,4 mln krooni kahjumit

Annika Matson 27. veebruar 2009, 16:15

Kaubanduskontsern Baltika sai eelmise aasta
4. kvartalis 41,4 mln krooni kahjumit. 2007. samas kvartalis teeniti veel 2,3
mln krooni kasumit.

Kuigi Baltika avalikustas tulemused täna pärast börsipäeva lõppu, langes Baltika aktsia tänasel börsipäeval 9,52 protsenti, 11,89 kroonini. Käivet tehti aktsiaga ligi 151 000 krooni ulatuses.

Baltika finantsdirektor Ülle Järv selgitas teates, et neljandas kvartalis toimus järsk valuutade devalveerimine Ukrainas ja Venemaal, mille müük moodustab 36% Grupi jaemüügist. Eesti Panga päevakursside järgi nõrgenes Ukraina grivna neljandas kvartalis Eesti krooni suhtes 34% ning Vene rubla 12%.

Meelis MilderSelline areng avaldas negatiivset mõju nii grupi müükidele kui varadele ja kohustustele. Kogu aasta kokkuvõttes alanes Grupi keskmine mMeelis Milderüügiefektiivsus (müük/m2) 3% võrra ning aasta lõppes kahjumiga, mis tulenes majanduslanguse mõjudest koos valuutade devalveerimisega. Varade ja kohustuste allahindamisest sai grupp kursikahjumit 18,8 miljonit krooni. Lisaks realiseerusid kursimuutused ka eesti kroonides kajastatud müükides ja brutokasumis, kus jäi saamata ca 14,0 miljonit krooni. Vähenenud müügimahtudest tulenevalt hinnati alla aasta lõpu varusid 5 miljoni krooni võrra ning suurenenud äririskide tõttu Venemaal ka euros kajastatud nõudeid hulgipartnerile 4,4 miljoni krooni võrra.

Ettevõtte 4. kvartali käive jäi 2007. aasta sama perioodiga enam-vähem samale tasemele. Kui 2007. neljas kvartal oli müügitulu 307,4 mln krooni, siis 2008. aasta neljas kvartal oli vastav näitaja 306,8 mln kr.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. March 2009, 10:14
Otsi:

Ava täpsem otsing