LHV: Baltika nii suur kahjum oli üllatus

27. veebruar 2009, 17:19

Baltika tulemused jäid LHV niigi
tagasihoidlikele ootustele alla ning seega kinnitab LHV aktsiale soovitust müü,
ütles Äripäevale LHV analüütik Sten Pisang.

"Varasemalt avaldatud neljanda kvartali tulude number andis põhjust muretsemiseks, sest varasem käibekasv pidurdus sisuliselt nulli,“ sõnas Pisang ning jätkas: „LHV ootas, et Baltika lõpetab neljanda kvartali 0-kasumiga, kuid majanduse jahtumise ja sellest tulenevalt osutus ka valuutakursside negatiivne mõju märksa suuremaks ja kvartal lõpetati 2,6 miljoni euroses (41 miljoni kroonises) puhaskahjumis.

Pisangi sõnul avaldus oodatust suurem müüdud kaupade kulu neljandas kvartalis 9,5 miljoni euroses (148,2 miljoni kroonises) brutokasumis, millega jäädi LHV prognoosidele 11,8% alla. „Jahtuva majanduskeskkonna tõttu on varasemast oluliselt rohkem raha pandud müüki ja turustusse,“ lisas Pisang.

Ukraina grivna ja Venemaa rubla järsu nõrgenemise tagajärjel viimases kvartalis sai Baltika valuutakahjumit, kommenteeris LHV analüütik ning selgitas, et osaliselt ka valuutakursside negatiivse mõju tagajärjelt tuli varasid ja kohustusi hinnata alla 1,2 miljonit eurot (18,8 miljonit krooni). „See omakorda avaldus juba 2,2 miljoni euroses (34,3 miljoni kroonises) ärikahjumis,“ nentis Pisang.

Ta rõhutas, et tähelepanu tasub pöörata asjaolule, et viimases kvartalis hinnati kinnisvara 0,4 miljoni euro (ligi 6,3 miljoni krooni) jagu üles.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2009, 17:19
Otsi:

Ava täpsem otsing