Rein Kilk: miinus 15% võib täituda, aga see pole fataalne

22. aprill 2009, 20:52

Me peame kõik tegema, et 15%-line
majanduslanguse prognoos ei täituks ja tegelikult me suudame seda. Tuleb
eristada juhtimisvead ja objektiivne olukord, rääkis suurettevõtja Rein
Kilk.

Kilk sõnas, et lootused olid, et majandusprognoos tuleb parem, kuid samas pole need numbrid üllatavad. "Mina pole nende numbrite järgi oma ettevõtete tegevust planeerinud, ma võtan selle teadmiseks. Kindlasti tuleb midagi teha ja kindlasti on kusagil see piir, kus tuleb teha otsuseid, mis tulenevad turuolukorrast."

"Aga väga palju on meie enda kätes. Arvan, et ettevõtetes on tehtud juhtimisvigu ja paraku ka riigi juhtimises on tehtud juhtimisvigu. Tuleb eristada juhtimisvead ja objektiivne olukord. Oskusliku juhtimisega peaks olema küll võimalik miinus 12% teha miinus 6%," sõnas ta.

Kilgi sõnul tuleb analüüsida kriisi põhjust, et mis meil tegelikult juhtus ja mida oleks saanud paremini teha ning mida tegime valesti. "Kui me olime 20 aastat Euroopa pai-laps, siis miks oleme nüüd haige mees? Miks me oleme kaotajad?" küsis ta.

Kilk lisas, et ei tasu langeda masendusse. "15%-line majanduslanguse prognoos võib täituda, aga see pole fataalne."

"Me peame kõik tegema, et see ei täituks ja tegelikult me suudame seda teha. Oma ettevõtete juhtimises ma võtan Eesti Panga majandusprognoosi lihtsalt teadmiseks, aga jätkan siiski ka mingit positiivset programmi," sõnas ta. Kilk tõi näiteks, et tänase päevaga oma ettevõtete 2000st töötajast pole ta koondanud mitte ühtegi.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. April 2009, 20:52
Otsi:

Ava täpsem otsing