LHV: Baltika tulemused jäid ootustele alla

28. aprill 2009, 17:54

LHV prognoosis Baltika kahjumiks I
kvartalis 3,3 miljonit eurot ehk 51,6 miljonit Eesti krooni, tegelik kahjum
62,56 miljonit Eesti krooni ületas ootusi.

„Positiivse poole pealt on ettevõte suutnud oluliselt vähendada püsikulusid. Üldhalduskulud vähenesid eelmise
aastaga esimese kvartaliga võrreldes 11,9%, turustuskulud 4,3%,“ ütles LHV analüütik Kristo Oidermaa. Ta lisas, et Baltika kulude vähenemist on oodata ka järgnevate kvartalite jooksul peamiselt tööjõu ning rendikulude arvelt.

Peamine erinevus ootuste ja reaalsete tulemuste vahel tulenes oodatust oluliselt madalamas brutokasumis, selgitas Oidermaa. „Kuigi ettevõte on suutnud valuutade nõrgenemisele vastata hindade tõusuga välisriikides, siis kasumi langust mõjutas tavaliselt suuremad allahindlused ning lao tühjendusmüük,“ möönis analüütik.

„Ühe suure ohuna Baltikale näeme liiga suureks kasvanud laenukoormust. Ettevõtte laenukoormus on kasvanud 20,6 miljonile eurole (322 miljonile Eesti kroonile), millest küll 6 miljonit (93 miljonit Eesti krooni) on seotud kinnisvaraprojektiga,“ kommenteeris LHV analüütik ning nentis, et samas on Baltika omakapital 14,6 miljonit eurot (ligikaudu 229 miljonit Eesti krooni), mis võib tähendada, et ettevõttel võib lähemas tulevikus tekkida vajadus lisakapital kaasata.

„LHV ootab Baltikalt järgmisteks kvartaliteks tulemuste paranemist, mida peaksid mõjutama eelkõige marginaalide paranemine ning madalamad tegevuskulud,“ sõnas Oidermaa ning lisas, et LHV soovitus Baltika aktsiale on müü.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2009, 15:21
Otsi:

Ava täpsem otsing