Swedbank soovitab Baltika aktsiat hoida

28. aprill 2009, 20:42

Swedbank Marketsi hinnangul on Baltika
aktsia näol tegemist riskantse investeeringuga isegi vaatamata
sellele, et ettevõtte fundamentaalne väärtus ületab turuväärtust. Swedbank
Markets soovitab aktsiat hoida.

„Me usume, et põhirisk peitub järgnevas kuues kuus, kuna ettevõte tegeleb varude kohandamisega praegustele oludele ning me saame jaemüügile orienteeritud teises kvartalis rohkem infot ka võrreldavate poodide käibe languse kohta,“ kirjutas Swedbank Marketsi analüütik Pavel Lupandin investoritele saadetud kiirkommentaaris.

Analüütik selgitas, et kui võrreldavate poodide müügilangus stabiliseerub, võib oodata ka marginaalide paranemist, kuna müüdud kaupade kulu ja halduskulud peaksid olema uute käibetasemetega vastavusse viidud. "Kuni see juhtub, on Baltika aktsia riskantne vara isegi hoolimata faktist, et ettevõtte fundamentaalne väärtus ületab turuväärtust,“ märkis Lupandin ning lisas: „meie soovitus aktsiale on kõrge riskiga hoia“.

Kommentaaris seisis, et Baltika esimese kvartali tulemusi mõjutasid negatiivselt valuutakursid, pikendatud allahindlused ja üldine jaemüügi vähenemine. „Varud on endiselt märkimisväärsed ja me usume, et ulatuslikud allahindlused ei lõpe enne teise kvartali lõppu,“ prognoosis analüütik. Swedbank usub, et ärikasumi marginaal jääb nõrgaks ka teises kvartalis, kuid võib tänu varude probleemi leevendumisele ilusamat arengut näidata kolmandas kvartalis.

"Praegu on Baltika jaoks käimas võtmeperiood, kust nähtub, kas võrreldavate poodide käibelangus on oma põhja teinud ning kas plaanitud kulude kärped on piisavad," märkis Lupandin.

Lupandini sõnul esimeses kvartalis palkade alandamisest tulenevat efekti veel näha ei olnud, kuid see peaks märkimisväärset mõju avaldama alates teisest kvartalist. "20protsendiline tööjõu- ja rendikulude kahandamine on võimalik, kuid nõuab Baltikalt tõsist pingutust," kommenteeris analüütik.

Moerõivaste müüja Baltika kahjum kasvas esimeses kvartalis üle viie korra 62,54 miljoni kroonini ehk 3,36 kroonini aktsia kohta, teatas ettevõte börsile. Eelmise aasta esimeses kvartalis oli ettevõtte kahjum 11,5 miljonit krooni ehk 0,56 krooni aktsia kohta. Ettevõtte teatel avaldas müügile negatiivset mõju Ukraina, Venemaa, Poola ja Tšehhi valuutade nõrgenemine Eesti krooni suhtes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2009, 15:21
Otsi:

Ava täpsem otsing