Nordea Eesti lõpetas esimese kvartali 95miljonilise kasumiga

29. aprill 2009, 11:05

Nordea Pank Eesti lõpetas tänavuse esimese
kvartali 95,4 miljoni krooni suuruse puhaskasumiga. Eelmise aasta sama
perioodiga võrreldes kasvas panga puhaskasum 22%.

Nordea varade maht Eestis kasvas selle aasta esimeses kvartalis mulluse sama ajaga võrreldes 41%, jõudes 48,2 miljardi kroonini. Nordea laenu- ja liisinguportfelli maht oli kvartali lõpu seisuga enam kui 40,2 miljardit krooni, kasv aastases võrdluses 27%. Ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas märtsi lõpus 24,8 miljardit krooni ehk pea veerandi võrra enam kui aasta varem. Eraisikute poolel kasvas portfell 19% ja ulatus ligi 14 miljardi kroonini. Laenukahjumite osakaal kogu portfellist oli esimese kvartali lõpus 0,02%.

Nordea Eesti klientide hoiuste maht ulatus selle aasta märtsi lõpuks üle 12 miljardi krooni. Mulluse esimese kvartali lõpu seisuga võrreldes suurenes hoiuste maht 49%, ettevõtete hoiusteportfell suurenes aastaga 63% ja eraisikute hoiuste maht kasvas 48%.

Nordea Pank Eesti juhi Vahur Krafti sõnul võib esimese kvartali tulemusega rahul olla. "Käsoleval aastal keskendume nii kliendibaasi arendamisele kui klientide nõustamisele. Pöörame senisest enam tähelepanu erinevatele uutele sihtrühmadele nagu näiteks privaatpangandus ja noored," rääkis ta. "Kindlasti jälgime teraselt laenuportfelli kvaliteeti ja hindame selle vastavust väliskeskkonna muutustele," lisas Kraft. Nordea on Krafti sõnul Euroopa viie kapitaliseerituma panga hulgas.

Märtsi lõpu seisuga oli Nordea Pangal 102 295 klienti, 22 kontorit ja 440 töötajat. Kvartali lõpuks oli pank väljastanud 71 097 pangakaarti, internetipanga kasutajaid oli 64 381.

Sarnaselt Nordea Eesti üksusega näitas aasta alguses kasvu kogu Nordea kontsern. Kontserni tegevuskasum ulatus esimese kvartali lõpus 833 miljoni euroni, suurenedes varasema kvartaliga võrreldes viiendiku võrra. Kontserni puhaskasum moodustas tänavu esimeses kvartalis 627 miljonit eurot, olles 13% võrra suurem kui eelmise aasta lõpus. Nordea grupi laenuportfell suurenes aastaga 8% ning oli märtsi lõpu seisuga 274 miljardit eurot.

"Olen rahul, et Nordea on taas näidanud kombinatsiooni paranenud tulemustest ja ärikasvust. Samal ajal oleme raskes majandussituatsioonis oma võtmeklientidele toeks. Suurenenud laenukahjud on vältimatud olukorras, kus majandus kukub ettearvamatu kiirusega," ütles Nordea grupi president Christian Clausen.

Nordea Pank Eesti kuulub Põhjamaade suurimasse finantskontserni, millel on umbes kümme miljonit klienti ja ligi 1400 harukontorit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2009, 11:31
Otsi:

Ava täpsem otsing