Sampo: laenukindlustuse nõudlus on suurenenud

03. mai 2009, 12:07

Koos klientide teadlikkusre kasvuga on
laenukindlustuse nõudlus ajas on suurenenud. Enim ostetakse laenukindlustust
just eluasemelaenulepingutele juurde, sõnas Sampo panga eraisikute
finantseerimise osakonna juhataja Aire Mäe.

"Laenude vaates võib kindlustustooted jagada kolmeks: riskielukindlustused (surma korral), nt. laenukindlustused, maksejõuetuse kindlustused, nt. payment protection insurance, varakindlustused ehk tagatise kindlustamine," loetles ta.

Mäe selgitas, et laenukindlustus on kindlustus, kus kindlustatu surma korral maksab laenujäägi pangale tagasi kindlustusselts. "Laenukindlustuse nõudlus ajas on suurenenud koos klientide teadlikkuse kasvuga. Enim ostetakse laenukindlustust just eluasemelaenulepingutele juurde. Laenukindlustus sõlmitakse kas terve laenuperioodi või mingi osa ulatuses ja kindlustuskaitse väheneb proportsionaalselt laenujäägi vähenemisega."

"Kindlustuskaitse vähenemisega kahaneb reeglina ka kindlustusmakse. Kindlustusmakse sõltub kindlustatu soost, tervislikust seisundist ja vanusest. Samas ei ole tänases situatsioonis niivõrd oluline uue toote hankimine, kuivõrd just oma igapäevaste rahavoogude juhtimine," sõnas ta.

“Maksejõuetuse või nn payment protection insurance'it Sampo Pank oma klientidele ei paku," ütles Mäe. Sampo pank soovitab pöörduda erinevate kindlustusseltside poole, üks nende põhipartenritest on Sampo Life.

Nordea panga pressiesindaja ütles, et hetkel nad ei paku toimivat laenukindlustust, kuid selline toode on töös. Üheltpoolt näeb seda ette panga arengukava ning teisalt ka nõudlus klientide poolt. Hetkel suunab pank oma kliendid kindlustusseltsidest partnerite juurde. Ühe partneri Seesam Life Insurance SE müügi- ja kliendihaldusjuht Merle Kollom ütles, et laenukindlustust maksejõuetuse korral nad ei paku. "Klientidega on antud kindlustus jutuks tulnud, kuid massilist huvi pole täheldanud."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. May 2009, 12:07
Otsi:

Ava täpsem otsing