Swedbankil laenukindlustusi ca 43%

03. mai 2009, 10:08

Võrreldes poole aasta taguse ajaga on
Swedbanki laenukindlustuse lepingute arv on kasvanud ca 2-3% , laenukindlustuse
kaetus täna on ca 43%.

Swedbank laenukindlustust maksejõuetuse korral ei paku, ütles panga pressiesindaja Kristi Künnapas. “Hetkel ei ole plaanis sellist toodet pakkuma hakata,“ lisas ta.

Künnapas rääkis, et küll aga kaitseb töötuse, töövõimetuse ja surmajuhtumi vastu kaardikasko ehk krediitkaardi kindlustus. Märtsi lõpu seisuga on meil üle 73 000 kaardikasko kliendi. Pool aastat tagasi (septembrikuus) oli neid alla 63 000, lisas ta.

„Alates turule tulekust (1. juuni 2007) oleme klientidele hüvitanud kokku üle 650 000 krooni ning kindlustusjuhtumeid kokku on olnud üle 500. Nende hulgas on olnud nii töötuse, töövõimetuse kui surmaga seonduvaid juhtumeid,“ sõnas pressiesindaja.

Ta lisas, et samuti pakume laenukindlustust, laenukindlustus tagab laenuvõtja elu kindlustamise eluasemelaenu ulatuses, et laenuvõtja saatusliku õnnetuse või parandamatu haiguse korral ei langeks laenukohustus tema pere õlule.

„Kindlustussumma sõltub konkreetsest laenulepingust ning muutub koos laenujäägiga. Laenukindlustusega kaasneb ka kindlustus õnnetusest põhjustatud invaliidsuse vastu. See katab eelkõige suuremaid vigastusi, mis vähendavad inimese töövõimet ja seavad ohtu tema võime laenu maksta,“ rääkis Künnapas.

Swedbanki laenukindlustuse lepingute arv on kasvanud ca 2-3% võrreldes poole aasta taguse ajaga. Laenukindlustuse kaetus täna on ca 43% (sisaldab kõiki eraisikute laene), veel pool aastat tagasi oli see 40%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. May 2009, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing