FOTOD: ulmeline purjeregatt läbi koduhoovi

26. juuni 2009, 21:00

Täna hommikul kella 9 paiku möödus
Tallinnast kaheksa kuu ja 37 000 miili pikkune Volvo Ocean Race.

Kella kuuene kõne Mereseire keskusesse tõi selguse jahtide asukoha suhtes, radaripilt positsioneeris nad Paldiski alla. Valdo Randpere lõi oma 32-jalasele Nimbuse kaatrile hääled sisse ja sõitsime Naissaare taha üle kahe korra pikemaid aerodünaamilisi liikureid vaatama. Purjekatel, kummikatel ja kaatritel pealtvaatajad kandsid nii Soome, Eesti kui Rootsi lippe.

Volvo Ocean Race jahid sõidavad praegu viimaseid tunde pea aasta väldanud 313- miljonilise eelarvega regatist. Finišis St Peterburis ootavad neid pered; juubeldavad rahvahulgad ja imetlevad teiste purjetajate pilgud.

Meil õnnestus tabada kahte jahti: Green Dragonit ja Delta Lloydi. Oma varasematest Rootsi-aastatest tundis Randpere ühe Ericssoni-nimelise jahi roolimeest Olssonit, kes kodumaal peaaegu et rahvuskangelane on.

See on omaette-olemise soov ja elustiil, mis mehi merega seob, kommenteeris Valdo Randpere Kalevi Jahtklubis kaiotsi kinnitades.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2009, 20:51
Otsi:

Ava täpsem otsing