Arenevad turud tegid Lehmani-õnnetuse järgse kaotuse tasa

03. august 2009, 12:26

Arenevate turgude aktsiad on MSCI arenevate
turgude indeksi näol teeninud tasa kaotused, mis saadi USA investeerimispanga
Lehman Brothersi kollapsi järel, vahendab Bloomberg.

Antud indeks on tõusnud kõrgemale 12. septembri tasemest. Täna on 22 riigi ettevõtete aktsiatest koosnev indeks tõusnud indeks 1,4 protsenti, 855,53 punktile.

„Kõik viitab, et halvim majanduses on selja taga,“ ütles ING Investment Managementi fondijuht Roberto Lampl. „Hiiglaslik likviidsus on ajanud ülesse riskivalmiduse ja see ongi põhjus, miks riskantsemad turud on löönud vähem riskantseid.“

USA Standard Poor’s 500 indeks peaks tõusma veel 27 protsenti, et jõuda Lehman Brothersi pankrotieelsele tasemele. MSCI Maailmaindeks, kuhu kuulvad 23 arenenud riikide aktsiad, on veel 22 protsenti madalam selle sündmuse eelsest tasemest. 19 toorainest koosnev Reuters/Jefferies CRB indeks on 40 protsenti madalamal tolle päeva tasemest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. August 2009, 12:53
Otsi:

Ava täpsem otsing