FOTOD: Eestlaste kolmikvõit

03. august 2009, 13:35

Eile lõppenud Melges24 Põhjamaade
meistrivõistlustelt Tallinna lahel tõid kolmikvõidu koju kogenenud purjetiimid
Vihuli, Šaraskini ja Tõniste juhtimisel.

"Järgmisel aastal toimuvad Eestis Melges 24 klassi maailmameistrivõistlused ja kui eestlased näitavad kõrget taset, tuleb siia rohkem teistest maadest osalejaid," rõõmustas Tõnu Tõniste kõva kodumaise konkurentsi üle. Kuni viimase võistlussõiduni ei olnud medalite seis veel selge. Pärast kaheksandat sõitu liidrikohal olnud rootsi jaht Helga (SWE 537) lahkus enne viimast ja otsustavat starti, mis andis võimaluse kõik pjedestaalikohad võtta kolmel eesti jahil.

Melges24 paadid on 7,3 meetrit pikad, purjepinda 3 purje peale rohkesti - kokku 89 m2. Klass kasvab jõudsalt, selle 1992 aastast pärit disaini järgi on senini ülemaailmselt toodetud 800 jahti. Tippkiirused küünivad 24 sõlmeni (44 km/h).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. August 2009, 18:21
Otsi:

Ava täpsem otsing