Võrno: müüme turistile külalislahkust ja hoolivust!

07. august 2009, 10:07

Suhtekorraldusfirma HV Haus omanik ja
moekunstnik Hannes Võrno arvates ei ole Eesti turismisihtkohana kohe kindlasti
mõttetu paik, sest sellist külalislahkust nagu Eestis võib kohata, peab mujal
maailmas tikutulega taga otsima.

"Eestlane on harjunud pikki aastaid oma külalisi väga hästi vastu võtma. See tähendab, et pingutama. Eestlane on külaliste suhtes lahke ja hooliv, vähemalt minul on sellised kogemused. Ka rasketel nõukogudeaegadel oli Soome külalise jaoks suitsuvorst ikka laual. Seetõttu ma kujutangi ette, et need võõrad, kes Eestisse satuvad ja eestlasele koju külla tulevad, näevad sooja vastuvõttu. Minu meelest on see täitsa võimalik turismiobjekt küll," arutleb Võrno Äripäeva päevaküsimusele, kas Eesti on turismisihtkohana mõttetu paik, vastates.

Korduvalt Aafrikas jahisafaritel käinud ja neid juhtinud ärimees ei arva samas, et Eesti jahiturismimaana kuigivõrd atraktiivne oleks.

"Eesti jahil on päris palju kasvada, et Aafrika jahile järele jõuda. Et jahist jaht saaks. See ei ole pelgalt mööda metsi loomade tagaajamine," lisab Võrno.

Samuti ei usu ettevõtja, et turisti peaks Eestisse meelitama siinne rohelus.

"See on kuidagi veider ettekujutus, et meil siin väga palju puid ja põõsaid kasvab. No lepime ikka kokku, et Kanadas on neid ikka rohkem võib-olla ja mingisugustes teistes riikides veel. Meil ju praktiliselt enam maanteelt maha keerata ei saa, sest eratee märke on kõik kohad täis taotud. Mis rõõmu meil neist puudest ja põõsastest varsti enam on!? Kui mere äärde ei saa sõita ega metsa keerata, siis mis turismimaa see on!? Oleme siis üks 20 aastat eraomanikud, rõõmustame selle üle ja kui ühel hetkel enam kedagi külla ei tule, siis hakkame neid märke vähehaaval maha võtma."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2009, 07:40
Otsi:

Ava täpsem otsing