Haldur taotleb Indrek Pertelsoni pankrotti

03. oktoober 2009, 17:33

Indrek Pertelsoni ajutine haldur Urmas
Tross esitas Harju maakohtule 1. oktoobril aruande, kus palus kohtul
judo olümpiapronksi omaniku maksejõuetuks kuulutada. Pankrotiavalduse
esitasid Domina Management ja kohaliku meediamoguli Hans H. Luige HHL Rühm.

Võttes arvesse, et võlgniku sissetulek pole teada, ulatub tema vara väärtus ligikaudu 3 miljoni kroonini ja teadaolevate kohustuste maht 11,9 miljoni kroonini, märkis Tross. "Ajutine haldur on seisukohal, et võlgniku varaline seisund on iseloomulik maksejõuetusele, mis ei ole ajutise iseloomuga, vaid süvenev. Antud juhul on mõistlik kuulutada välja maksejõuetus ja kaaluda hiljem kompromissi või taotleda pärast pankrotimenetluse lõppu kohustustest vabastamise menetlust, lisas Tross.

Pankrotihaldur märkis oma aruandes, et Pertelson saboteeris tema tööd, lubades korduvalt oma vara ja sissetulekute kohta andmeid esitada, kuid ei teinud seda. "Võlgnik ei ole esitanud oma seisukohta seoses pankrotiavaldusega ega ka oma võimaluste kohta olukorda lahendada," teavitas haldur kohtunikku.

Pankrotihalduri andmetel töötab Pertelson väidetavalt Euroopa Judo Liidu juures direktor-projektijuhina. Liidu peakontor asub Moskvas.

Maksu- ja tolliameti teatel tuleb Pertelsonil maksta 2 226 krooni maamaksu. Kohtutäituri arestinõue maksu- ja tolliameti registris ulatub 410 677 kroonini.

Eestis asuvatel pangakontodel Pertelsonil raha pole ja sinna mingit raha ka ei laeku. Endisele tippsportlasele kuulub 1986. aastal registreeritud VAZ universaal, mis on vanuse tõttu väärtusetu. Pertelsoni ainus vara on hetkel tema kodumaja koos kinnistuga. Sellele on seatud hüpoteegid Nordea Panga, OÜ Vain ja Partnerid ning OÜ HHL Rühm kasuks.

Kohtutäitur on püüdnud kinnistut müüa 5,68 miljoni krooniga. Arvestades praegust turuolukorda võib Pertelsoni kodu väärtus jääda 2-3 miljoni krooni vahele.

HHL Rühm tahab Pertelsonilt saada 2 785 320 krooni. Domina Managemendi nõue ulatub 450 000 kroonini. Võlgnik tasus juuni algul nõudeloovutamise lepingu alusel 300 000 krooni, kuid 150 000 krooni on endiselt üleval.

Swedbank soovib Pertelsonilt krediitkaardi kasutamise eest 33 033 krooni ja SK Condori käendamisest 382 460 krooni. Nordea nõue ulatub 5 909 682 krooni ja Danske Banki nõue 200 000 kroonini.

Lisaks ähvardab Pertelsoni kohustus maksta Haabersti Perespordikeskuse pankrotipessa 2 153 541 krooni. OÜ Vain ja Partnerid eeldatav nõue on ligikaudu 252 000 krooni.

Kohtunik Maie Seppo langetab otsuse 6. oktoobril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2009, 20:43
Otsi:

Ava täpsem otsing