Rootsi analüütik: Danske hindas kahjumit teistest konservatiivsemalt

Kadri Bank 03. november 2009, 17:56

Rootsi majanduslehe Dagens Industri
analüütik Mattias Mauritzon pidas Sampo Panga 1,4
miljardilist kahjumit märgiks konservatiivsusest, mitte sellest, et Rootsi
pankadel Eestis paremini läheks.

„Danske Banki laenukahjum Eestis tundub Rootsi pankadega võrreldes esmapilgul väga kõrge, kuid ma arvan, et pigem on Danske Bank kahjumit konservatiivsemalt hinnanud, kui et Rootsi pankadel läheks Eestis paremini kui Danskel,“ ütles Mauritzon.

Nimelt ületas Sampo üheksa kuu kahjum nii SEB kui Swedbanki sama perioodi kahjumit paarisaja miljoni krooni võrra. Samas on Eesti Pangaliidu andmetel Sampo turuosa 12%, SEBl 21% ja Swedbankil 49%.

Analüütiku sõnul ei oma täna avaldatud Sampo tulemused mõju sellele, kuidas Rootsi meedia Eestist räägib. „Kuigi me endiselt kipume kujutama (Balti – toim.) regiooni kui üht suurt majandust, siis arvan ma, et Rootsi meedia on viimasel ajal juba hakanud nägema kui riiki, mis pöördub tõusule ja läheb tõenäoliselt eurole üle kiiremini kui tema Balti naabrid,“ lisas ta.

Mauritzoni sõnul on Danske Bank viimastel aastatel võistelnud Rootsis kohalike pankadega agressiivselt ja platseerub nüüd nn suure neliku - Handelsbankeni, Nordea, SEB ja Swedbanki – järel turuosa poolest viiendale kohale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2009, 17:56
Otsi:

Ava täpsem otsing