Toorained ja arenevad turud on lemmikud

Silvia Viidik 18. november 2009, 23:01

Bank of America viimane uurimus näitab, et globaalsed fondijuhid maandavad tulevase inflatsiooni riski toorainete ja arenevate turgudega, vahendab MarketWatch.

Uurimus paljastas, et tooraineinvesteeringud on kogunud investorite seas suurima populaarsuse alates 2005. aastast, mil seda uurima hakati. Selgub, et 25 protsendil fondijuhtidest on ülekaalukad positsioonid toorainetes, mis on oktoobrikuisest tulemusest 11 protsenti kõrgem. Samas on arenevate turgude aktsiate ülekaal lausa 53 protsendil fondijuhtidest, seda oktoobrikuise 46 protsendi kõrval. Deflatsiooni vastu kaitsvad varad, nagu intressitooted ja kommunaalteenuste pakkujad, on selgelt vähem populaarsed.

„Investorid näevad inflatsiooni suurema riskina, kui deflatsiooni ja maandavad oma riske suuremate positsioonidega toorainetes ja arenevatel turgudel ning väiksemate positsioonidega USA dollaris,“ kirjutas uurimuses Bank of America globaalsete aktsiate strateeg Michael Hartnett.

Uuringus osalenud fondijuhtidest enamus usub nüüd, et ettevõtted võiksid raha säästmise asemel pigem kulutama hakata ning kulukärped prioriteetide esirinnast ära võtta. Ka investorite isu riski järele paistab taas kasvavat. „Näeme eredat kaldumist kõrge beetaga turgude poole nagu Venemaa, ja eemaldumist madala beetaga turgudelt, nagu Tšiili ja Malaisia,“ kirjutas Merrill Lynchi Euroopa aktsiastrateeg Gary Baker.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2009, 19:54
Otsi:

Ava täpsem otsing