• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangem raiskajail rahakraanid kinni!

  Seaduse järgi on meil õigus..., seadus kohustab meid seda tegema... Selliseid vabandusi olen viimaste kuude jooksul nii poliitikutelt kui ka kohalike omavalitsuste tegelastelt mitu korda kuulnud. Olgu siis teemaks vanemahüvitise arutu tõstmine või tragikoomiline preemiate jagamine omavalitsustes.
  See kõik on pidu katku ajal. Kulla inimesed, kes te võimu juurde olete saanud, teie võimuses on muu hulgas ka neid samu seaduseid muuta! Nagu näitas välkkiire käibemaksutõus suvel, saab vajadusel seadusemuudatuse teha loetud päevadega. Ainult tahtmist peab selleks olema.
  Omaette küsimus on muidugi, et kust see tahtmine peaks tekkima. Tahtmine iseendalt ära võtta kopsakas lisaraha, mis juba taasiseseisvumise algusaegadest kogu aeg mõnusalt tiksunud. Pealegi, kõik on ju JOKK, seadustele vastav. Ja omavalitsuste kogukulus pole see juhtide preemiavärk ka teab mis suur kulu kokkuvõttes ja kõik need muud vabandused.
  Küllap need asjaolud ongi põhjuseks, et riik pole seni raiskavatel omavalitsustel korralikult käsi väänama hakanud. Aga tuleks. Riigil on võimalik teises reaalsuses elavatel valdadel ja linnadel tulumaksukraan kinni keerata ja seda peakski tegema.
  Ettenähtud laenupiiranguid rikkunud Rõngu vald jäi osast tulumaksust ilma. Miks mitte kehtestada konkreetsed piirangud ka omavalitsuste juhtide tasustamisele?
  Tuulepeast lapsele, kes kooli kaasa antud söögiraha pidevalt sooja toidu asemel Coca-Colale ja kartulikrõpsudele raiskab, määrab mõistlik lapsevanem lõpuks ikka mingi karistuse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Ehitushinnad on aastaga kasvanud 12 protsenti
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.