Pangem raiskajail rahakraanid kinni!

Kristi Malmberg 20. november 2009, 00:00

Seaduse järgi on meil õigus..., seadus kohustab meid seda tegema... Selliseid vabandusi olen viimaste kuude jooksul nii poliitikutelt kui ka kohalike omavalitsuste tegelastelt mitu korda kuulnud. Olgu siis teemaks vanemahüvitise arutu tõstmine või tragikoomiline preemiate jagamine omavalitsustes.

See kõik on pidu katku ajal. Kulla inimesed, kes te võimu juurde olete saanud, teie võimuses on muu hulgas ka neid samu seaduseid muuta! Nagu näitas välkkiire käibemaksutõus suvel, saab vajadusel seadusemuudatuse teha loetud päevadega. Ainult tahtmist peab selleks olema.

Omaette küsimus on muidugi, et kust see tahtmine peaks tekkima. Tahtmine iseendalt ära võtta kopsakas lisaraha, mis juba taasiseseisvumise algusaegadest kogu aeg mõnusalt tiksunud. Pealegi, kõik on ju JOKK, seadustele vastav. Ja omavalitsuste kogukulus pole see juhtide preemiavärk ka teab mis suur kulu kokkuvõttes ja kõik need muud vabandused.

Küllap need asjaolud ongi põhjuseks, et riik pole seni raiskavatel omavalitsustel korralikult käsi väänama hakanud. Aga tuleks. Riigil on võimalik teises reaalsuses elavatel valdadel ja linnadel tulumaksukraan kinni keerata ja seda peakski tegema.

Ettenähtud laenupiiranguid rikkunud Rõngu vald jäi osast tulumaksust ilma. Miks mitte kehtestada konkreetsed piirangud ka omavalitsuste juhtide tasustamisele?

Tuulepeast lapsele, kes kooli kaasa antud söögiraha pidevalt sooja toidu asemel Coca-Colale ja kartulikrõpsudele raiskab, määrab mõistlik lapsevanem lõpuks ikka mingi karistuse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing