Lugeja arvab

ÄP 25. november 2009, 00:00

  Tööjõumaksudele tuleks kehtestada lagi, leiab Erik Terk
 • Kui meil on tööjõumaksude osa kõrge, siis tahaks teada, kuhu see raha pannakse? Soomes pole küll pensioni maksmisega probleeme ja pension ületab kordades meie oma.
 • Sisuliselt on sotsiaalmaksul lagi peal juba ammu, kuivõrd väga suur kõrgepalgaliste inimesete töötasudest võetakse välja dividendidena. Äripäev tegi mõni aeg tagasi üsna hea artikli näiteks advokaatidest. Samuti on suur osa ettevõtete juhte tööl mitte palgalisena, vaid pakuvad maksuseaduse mõttes juhtimisteenust läbi oma osaühingu. Seega peab maksusüsteemi tervikuna üle vaatama ja mitte piirduma üksikute "hõbekuulide" otsinguga.
 • Eesti kannatab välja elanikkonnast 3% ametnikke. Kui see oleks näiteks 40 800, siis, arvates maha presidendi, peaministri ja 101 parlamentääri, jääks alles 40 697 maksumaksja arvel raha saajat. Ja kui on vaja liiklusvõmmi või maksuametnikku tööle võtta, tuleb kellestki eespool loobuda, nt lasta lahti president.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  24. November 2011, 18:19
  Otsi:

  Ava täpsem otsing