Pikaro salvas Ossipenkot

Katariina Krjutškova 26. november 2009, 08:41

Keskkriminaalpolitsei endise abidirektori Koit Pikaro sõnul tuli Nikolai Ossipenko „miilitsaajal“ Kohtla-Järvele.

„Tuli kuskilt Karpaatiast. Kogu tema varandus olevat  mahtunud kahte kilekotti. Töö ega millegi muuga silma ei paistnud. Siis läks Ida-Virumaale prefektiks Helmut Paabo. Nad hakkasid koos tegutsema. Ma ei mäleta, kas Ossipenko tõusis seal komissariks, aga siis, kui Paabo tuli Tallinnasse ülemuseks, ta tõi Ossipenko Tallinnasse Ida politseiosakonda mingiks komissariks. Ja pärast lahkusid mõlemad,“ meenutab Pikaro.

Aastaid on räägitud ja ajakirjanduses kirjutatud, et Ida-Virumaal valitseb Nikolai Ossipenko ja temaga seotud seltskond karistamatult ning isegi mitte kaitsepolitsei ei suuda millegipärast mehe tegemistele näppe taha saada.

„Ossipenkol võis olla  käpp sees ka kapos. Sellest asjast ei tule niikuinii midagi välja. Ossipenko maksab kõik kinni. Ma ei arva, et Ossipenko eriti politseitööd tunneks. Ta tunneb varastamise ja mahhineerimise tööd 16korda paremini, kui politseitööd. Aga tal on raha, ja see on peamine. Olles eluaeg olnud korrumpeerunud, teatakse seda süsteemi üdini. Nii võibki Ossipenko seegi kord väga kergelt pääseda. Võib-olla isegi süüdistuseni jõutakse, aga arvestades Ida-Viru kohtupraktikat, siis Nikolai Ossipenko seal kohtus süüdi ei jää,“ on Pikaro veendunud.

Kogenud ekspolitseinik rõhutab, et Ossipenko on Ida-Virumaa riigihankeid võitnud 6-8 aastat järjest.

„Ida-Viru, Kohtla-Järve piirkond on alati olnud korrumpeerunud. Kindlasti tuleb vaadata riigihankeid eelmiste linnavalitsuste ja linnapeade ajal,“ rõhutab ta.

Pikaro rõhutab, et ohumärk on tema jaoks juba see, et Nikolai Ossipenko lasti pärast ülekuulamist vabadusse.

„Kui nüüd linnapea Solovjovi ei võeta ka kohtu loal kuni kuueks kuuks vahi alla ega taotleta kohtumäärusega tema ametikohalt kõrvaldamist, siis ei tule sest asjast ikkagi midagi,“ arvab Pikaro.

Miks Ida-Virumaaga seoses tihtipeale korruptsioonist räägitakse?

„Küsimus on rahas. Näiteks maatükkide enampakkumisel jätavad teised osalised selle Ossipenkole pakkuda ja vastu saavad mingi teenuse või hüve. Ja nii on pidevalt toimunud. Kui ei saa rahaga, siis saab suure rahaga. Isegi allilma tegelased on tunnistanud, et Ossipenkoga nad võidelda ei taha või ei suuda,“ märgib Pikaro.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. November 2009, 21:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing