Anne Oja • 30. juuni 2010 kell 8:11

Kohus kuulutas välja Reval Crediti pankroti

Harju maakohus rahuldas eile Reval Creditist ASiks Q Ratsanikud PP muutunud kiirlaenuandja pankroti, selgub kohtumäärusest.

Pankrotihalduriks nimetati Kalle Mõtsnik. Kohus kohustas ühtlasi Q Ratsanikud PP juhatuse liiget Marko Kalevit enne esimest võlausaldajate üldkoosolekut vandega kinnitama vara ja võlgade nimekirja õigsust.

Esimene võlausaldajate üldkoosolek toimub 5. augustil. Kui Marko Kalev selleks ajaks vannet andma ei ilmu, võib kohus teda trahvida, kohaldada sundtoomist või arestida kuni kolmeks kuuks.

Makseraskustesse sattunud kiirlaenufirma Reval Credit vahetas nime 21. mail.

Aprilli algul müüs Swedbank Reval Crediti panditud nõudeõigusi eeldatavas 65,4 miljoni kroonises mahus. Alghinnaks oli viis miljonit krooni. Pakkumise võitis pandipidaja Swedbank ise, kuna rohkem huvilisi ei olnud. Nõudeõigused olid Swedbankile panditud Reval Crediti lunastamata jäänud võlakirjade tagatisena.

 

Hetkel kuum