Romet Kreek • 14. oktoober 2010 kell 8:05

Likviidsuslaine tõstab Hiina ja Aasia aktsiaid

Royal Bank of Scotland on muutunud Hiina ja muu Aasia aktsiate suhtes positiivsemaks, kuna need saavad tulu üleilmsest likviidsuslainest, kui keskpangad loobuvad karmimast rahapoliitikast, vahendab Bloomberg.

„Hiina on võrreldavate suhtarvude, likviidsusolude ja aktsiatesse investeerinute tasemelt praegu atraktiivsemad pika teistest turgudest tootluse poolest allajäämise perioodi järel,“ kirjutasid Royal Bank of Scotlandi analüütikud Emil Wolter ja Dylan Cheang. Varem soovitasid nad hoida Hiina ja muu Aasia aktsiates väiksemat osakaalu võrdlusindeksiga võrreldes, kuid nüüd soovitavad omada võrdlusindeksist enam Aasia (ja Hiina) osakaalu.

Hongkongi börsil enimkaubeldud hiina ettevõtete aktsiatest koosnev MSCI Hiina indeks on 12 kuuga tõusnud 9,7 protsenti võrreldes Aasia (ilma Jaapanita) 14 protsendise tõusuga. Hiina aktsiate hinna-kasumi suhtarvu näiduks oli 15,9 võrreldes Aasia 16,6ga.

Hiina aktsiaturg on tõusnud 2010. aasta põhjast (5. juulil) 23 protsenti, mis tähendab, et Hiina aktsiaturg on taas pulliturg.

„Üleilmse majanduspoliitika kannapööre toob kaasa teise likviidsuslaine lahtipäästmise,“ kirjutasid RBS analüütikud. „Tõenäoliselt toob see endaga lähiajal kaasa liigse likviidsuse uue kasvu, mida saab kasutada lühiajalisteks finantsspekulatsioonideks.“

Templetoni arenevate turgude juht Mark Mobius ütles eile, et Hiina aktsiaralli jätkub ning on jätkusuutlik, kuna investorid ostavad turgu, mis on tõusult jäänud muust Aasiast maha.,

Hetkel kuum