Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jobs jagas mõtteid nutitelefonide tootjatest

  Esmaspäeval koos Apple'i majandustulemuste avalikustamisega võttis sõna ka firma tegevjuht Steve Jobs, rünnates konkurentidest nutitelefonide tootjaid.

  Jobs võttis kõigepealt ette enda firma tulemused, tuues välja, et Apple müüs kvartaliga 14,1 miljonit iPhone'i, kirjutab New York Times. Seda on koguni 91% rohkem, kui aasta varem. Lisaks müüs Apple enda telefone kiiremas tempos, kui üldine nutitelefonide turg.
  Seejärel asus tegevjuht ründama Google'it ja Androidi. "Reaalsuses me leiame, et kogu avatud versus kinnine (Jobs peab siin silmas Apple'i kinnise tarkvara kohta käivat kriitikat - toim.) argument on lihtsalt suitsukate üritamaks ära peit tõelist probleemi, ehk mis on parim kliendile - katkendlik või terviklik lahendus," ütles Jobs. "Meie arust on Android väga, väga katkendlik ning muutub iga päevaga üha katkendlikumaks."
  Jobs tõi siinkohal näite, et suurimad Androidi kasutajad nagu HTC ja Motorola kasutavad enda kasutajaliideseid telefonidel, mistõttu satuvad erinevatesse telefonidesse erinevate võimetega erinevad versioonid ühest operatsioonisüsteemist. Jobsi sõnul kannatavad kõige selle tõttu tarbijad ning tarkvaraarendajad.
  "Me leiame, et see on meil Google'iga võrreldes üks väga suur eelis," ütles Jobs. "Kui me soovime müüa inimestele toodet, mis lihtsalt töötab, siis meie arust triumfeerib just terviklik lahendus."
  Steve Jobs ei piirdunud seejuures vaid Google'i materdamisega, vaid võttis ette ka BlackBerry tootja Research In Motioni. "Õunafirma" asutaja tõi välja, et iPhone lõi pika puuga BlackBerryt, mida müüdi 12,1 miljonit ühikut. "Me oleme nüüd RIMist möödunud ning ma ei näe, et nad lähitulevikus meile järele enam jõuaks," ütles ta. Jobs leidis, et RIM on surutud enda mugavustsoonist välja ning peab oma tarkvara platvormi arendama. "RIMi ees seisab üks suur mägi, mille nad peavad ületama."
  Jobs ei jäänud vastust võlgu ka iPadi konkurentidele. Kuigi meedia on prognoosinud, et on oodata suur tahvliarvutite "laviini", siis Jobs usub, et kõigest paar isendit tuuakse sel aastal turule. Ta lisas, et Androidi kasutavad tahvelarvutid saavad kõigest 7-tollise ekraani, samas kui iPadi ekraan on 9,7 tolli. Jobs ütles, et Apple'i kasutajauuringud on tõestanud, et 7-tolline ekraan on liiga väike korralikuks kasutamiseks.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Leedo lihaäri võitleb kehvade numbritega Leedo: "Elame ja vaatame"
Ärimees Vjatšeslav Leedo lihaäri miinus süvenes aastaga.
Ärimees Vjatšeslav Leedo lihaäri miinus süvenes aastaga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.