• Jaga lugu:

  Jobs jagas mõtteid nutitelefonide tootjatest

  Esmaspäeval koos Apple'i majandustulemuste avalikustamisega võttis sõna ka firma tegevjuht Steve Jobs, rünnates konkurentidest nutitelefonide tootjaid.

  Jobs võttis kõigepealt ette enda firma tulemused, tuues välja, et Apple müüs kvartaliga 14,1 miljonit iPhone'i, kirjutab New York Times. Seda on koguni 91% rohkem, kui aasta varem. Lisaks müüs Apple enda telefone kiiremas tempos, kui üldine nutitelefonide turg.
  Seejärel asus tegevjuht ründama Google'it ja Androidi. "Reaalsuses me leiame, et kogu avatud versus kinnine (Jobs peab siin silmas Apple'i kinnise tarkvara kohta käivat kriitikat - toim.) argument on lihtsalt suitsukate üritamaks ära peit tõelist probleemi, ehk mis on parim kliendile - katkendlik või terviklik lahendus," ütles Jobs. "Meie arust on Android väga, väga katkendlik ning muutub iga päevaga üha katkendlikumaks."
  Jobs tõi siinkohal näite, et suurimad Androidi kasutajad nagu HTC ja Motorola kasutavad enda kasutajaliideseid telefonidel, mistõttu satuvad erinevatesse telefonidesse erinevate võimetega erinevad versioonid ühest operatsioonisüsteemist. Jobsi sõnul kannatavad kõige selle tõttu tarbijad ning tarkvaraarendajad.
  "Me leiame, et see on meil Google'iga võrreldes üks väga suur eelis," ütles Jobs. "Kui me soovime müüa inimestele toodet, mis lihtsalt töötab, siis meie arust triumfeerib just terviklik lahendus."
  Steve Jobs ei piirdunud seejuures vaid Google'i materdamisega, vaid võttis ette ka BlackBerry tootja Research In Motioni. "Õunafirma" asutaja tõi välja, et iPhone lõi pika puuga BlackBerryt, mida müüdi 12,1 miljonit ühikut. "Me oleme nüüd RIMist möödunud ning ma ei näe, et nad lähitulevikus meile järele enam jõuaks," ütles ta. Jobs leidis, et RIM on surutud enda mugavustsoonist välja ning peab oma tarkvara platvormi arendama. "RIMi ees seisab üks suur mägi, mille nad peavad ületama."
  Jobs ei jäänud vastust võlgu ka iPadi konkurentidele. Kuigi meedia on prognoosinud, et on oodata suur tahvliarvutite "laviini", siis Jobs usub, et kõigest paar isendit tuuakse sel aastal turule. Ta lisas, et Androidi kasutavad tahvelarvutid saavad kõigest 7-tollise ekraani, samas kui iPadi ekraan on 9,7 tolli. Jobs ütles, et Apple'i kasutajauuringud on tõestanud, et 7-tolline ekraan on liiga väike korralikuks kasutamiseks.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.