Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Endine alluv nõuab tasu kohtutäituri kaudu

  Kohtutäitur on maadevahetuse afääri osalise Einar Vettuse osalusega firma ASi TSM arestitud aktsiad pannud enampakkumisele, müük tuleneb ettevõtte endise alluva nõudest saamata töötasu osas.

  Ametlikud Teadaanded avaldas reede õhtul teate, mille kohaselt müüb kohtutäitur Mati Kadak 8. detsembril enampakkumisel TSMi aktsiapaki alghinnaga 601 000 krooni. TSMi aktsiad on arestitud selle aasta 19. märtsist.
  „Pöördusin kohtutäituri poole, sest ehkki töövaidluskomisjoni otsuse kohaselt peab TSM maksma mulle välja saamata jäänud töötasu, pole probleem senini saanud lahenduse,“ põhjendas Hendrik Hindov, miks ta kaasas protsessi kohtutäituri. „Olen oma endise tööandja Vettusega korduvaid läbirääkimisi pidanud. Viimane kord me peaaegu jõudsime kompromissi osas kokkuleppele, aga asi on venima jäänud. Me ei tea, miks Vettus ei maksa.“
  Hindovi sõnul töötas ta TSMis poolteist aastat finantsjuhina ja lahkus sellelt ametilt eelmise aasta juuni lõpus omal soovil, sest hakkas tegelema toitlustusäris. „Mul jäi kolme kuu töötasu saamata pluss puhkusetasu,“ täpsustas Hindov. „Saamata jäänud tasu on umbes veerand firma aktsiapaki enampakkumise hinnast. Ja palgatöötaja jaoks on tegu märkimisväärne summaga.“
  Einar Vettus jäi kommentaari andmisel napisõnaliseks. „Teema ei ole aktuaalne, sest olen Hindoviga saanud kokkuleppele, ent pole lihtsalt jõudnud veel notari juurde minna,“ seletas Vettus. „Isegi notar on saatnud meile kokkuleppe, aga allkirju pole sellel all. Me pole suutnud sobivat aega kokku leppida, kuna notari juures peab olema ka kohtutäitur. Mina ise olen ka hästi palju olnud Eestist ära. Seega midagi siin enam vaielda ei ole. Leping on olemas, vaja vaid notari juurde minna.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.