Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ligi: konfliktid seosed hangetega jäävad

  "Ilmselt jääb ka edaspidi nii, et tühistatud või kohtusse kaevatud hanked on tihti hankijate vigade tulemus. Samas ei saa eeldada, et kõigil riigiametitel on osakond, mis väga professionaalselt hankeid korraldab," rääkis Ligi eile riigihangete teemalisel pressikonverentsil.
  Tema hinnangul on probleem lahendatav ühishangete ja nõustamisega. "Tegemist on konfliktse valdkonnaga, konfliktid jäävad ja ka edaspidi tahavad firmad riigihangetelt teenida. See aga ei tähenda, et regulatsioon oleks vale," selgitas minister.
  Ligi rääkis ka, et hangete vaidlustamine ei ole tegelikult nii suur probleem kui räägitakse. "Kõigist hangetest vaidlustatakse neli protsenti ja kohtusse jõuab neist alla ühe protsendi. Need protsendid tasub silme ees hoida," selgitas ta.
  Rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsler Marek Helm kinnitas, et e-hangete keskkonna ettevalmistused sujuvad hästi ja on graafikus. "Mina usun, et see muudab riigihangete maastikku päris palju," lisas ta. Keskkond on kõikidele kättesaadav alates 1. veebruarist 2011. "See annab senisest suurema läbipaistvuse ja siis saavad kõik näha, mida riik osta tahab," lisas ta.
  Ministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna juhataja Agris Peedu sõnul viiakse Leedus e-hangetena läbi 67% kõigist hangetest ja Portugalis, kus e-hanked on kohustuslikud, 100%.
  Helmi käest küsiti pressikonverentsil, miks on Eesti Leedule alla jäänud ja miks ei ole meil riigihangete e-keskkond juba ammu kasutusel.
  "Jah, peab tunnistama, riik ei ole sellega maha saanud. Siin tuleb piinlikkust tunda," vastas ta. Helm ütles, et enne rahandusministeeriumi alla minekut hangetega tegelenud riigihangete ametil võis jääda puudu jõust.
  Peedu sõnul oli eelmisel aasta riigihangete kogumaksumus 45 miljardit krooni, millest kaks kolmandikku moodustasid haigekassa hanked.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Investori nädal: LHV uus nimiväärtus, USA tööhõive määr on taastumas
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Idufirmade juhid energiakriisist: talv võib tarbimise isu ära võtta
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuntud varuosafirma vahetas suuromanikku
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.