• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Trichet rahustas rahaturge, Hispaania börs rallib

  Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet eilne sõnavõtt on täna Euroopa aktsiaturge eesotsas Hispaaniaga rahustanud ning aidanud ka eurot mõnevõrra jalule.

  „Ma ei usu, et euroala finantssüsteemi stabiilsust oleks vaja üldse võimalik küsimärgi alla seada,“ ütles keskpankur eile.
  Turud lugesid sealt välja, et homme kohtuv Euroopa Keskpanga nõukogu annab mingi signaali  võlakirjakriisi leviku pidurdamiseks. Baasintressimäärasid keskpank 100%-lise tõenäosusega homme ei liiguta.
  Lisaks on turgudele täna positiivselt mõju avaldanud Hiina novembrikuu tööstustoodangu numbrid, mis näitasid viimase seitsme kuu kiireimat kasvu. Niisamuti oodatakse, et täna õhtul avaldatav USA tööstustoodangu kui ka ettevõtete töötajate arvu number näitab kasvu.
  „Finantsturgudele on saabunud mõningane rahu,“ ütles Societe Generale SA valuutastrateeg Peter Frank.
  Euroopa börside koondindeksid liikusid täna kell 13:45 keskmiselt 1,3%-1,5% plussis. Viimasel ajal rõhu all olnud Hispaania IBEX 35 indeks oli samaks ajaks kosunud juba ligi 3%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Swedbank tõstis Šiauliai Panga aktsia hinnasihti Tõusuruumi nähakse 34%
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.