21. detsember 2010 kell 8:28

Toyotale USAs järjekordne rekordtrahv

Toyota Motor nõustus maksma USA ametivõimudele maksimaalse 32,4 miljoni dollari suuruse trahvi seoses kahe uurimisega, mis algatati sõidukite tagasikutsumiste tõttu.

Trahv tähistab niigi katastroofilise aasta kurba lõppakordi maailma suurimale autotootjale, kes ainuüksi USAs on pidanud tagasi teenindusse kutsuma üle 11 miljoni sõiduauto. Sellele on lisanud mitmed trahvid ja uurimised ebaeetilise käitumise ja surmadega lõppenud õnnetuste üle, vahendab Reuters.

"Ma olen rahul, et Toyota nõustus maksma maksimaalset trahvi ja ma eeldan, et Toyota teeb tarbijate ohutuse nimel meiega ka tulevikus koostööd," ütles USA transpordiminister Ray LaHood eilsel pressikonverentsil.

Toyota halba aastat illustreerib ka fakt, et suurimatest autotootjatest kasvas Jaapani automargi müük kõige vähem ehk kõigest 0,2%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum