• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toyota kutsub tagasi 1,53 mln autot

  Maailma suurimat automüüjat tabas uus pauk, sest üle maailma kutsutakse tagasi tehnilisse kontrolli 1,53 miljonit autot, peamiselt USA-s ja Jaapanis.

  Seekord kutsutakse autod  tagasi kütusepumba ning piduriprobleemide tõttu, vahendab AP. Tagasi kontrolli oodatakse umbes 740 000 sõiduautot USAs ning 600 000 autot Jaapanis. Ülejäänud tagasi kutsutavad autod on Euroopas ja mujal maailmas.
  Viimase aasta jooksul on Toyota tagasi kontrolli kutsunud juba üle 10 miljoni auto üle maailma ja seda väga erinevatel põhjustel - gaasipedaali probleemid, libisevad põrandamatid, piduriprobleemid jne. Alles augustis kutsus Toyota USAs ja Kanadas tagasi 1,33 miljonit Corollat ning Matrixit, sest nende autode mootor võib ootamatult seiskuda.
  Mizuho Investors Securities autoanalüütik Ryuichi Saito sõnul on firma õppinud eelnevatest vigadest ning nüüd üritatakse määritud mainet parandada. "Toyota maine kannatas seetõttu, et nad reageerisid väga aeglaselt, mistõttu nüüd üritatakse operatiivselt tegutseda," lisas Saito.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.