Silvia Kruusmaa • 26. jaanuar 2011 kell 10:40

Keskerakond ähvardab Kroonikat suure kahjunõudega

Keskerakond tahab koos reisibürooga Wris minna kohtusse kahjunõudega Kroonika vastu artikli pärast, kus väideti, et Edgar Savisaar olevat tellinud puhkusereisi, aga arve selle eest jätnud reisibüroole Wris tasumata.

Samuti kirjutas ajakiri, et Edgar Savisaar olevat tellinud sellel reisil 10 000eurose ilutulestiku, mis samuti olevat maksmata. Kroonika teatel olevat Edgar Savisaar seejuures lootnud rahale, mis pidanuks Keskerakonna kontole laekuma Venemaalt, vahendas erakonna peasekretär Priit Toobal.

Järgnevalt saatis Toobali väitel reisibüroo Wris ajakirjale Kroonika protestikirja, mille koopia saadeti ka Keskerakonnale. Selles on öeldud, et Kroonika artikkel sisaldab "ebatõeseid väiteid" ja "väärtõlgendusi". Wris ütleb, et "Kroonika allikas ei ole usaldusväärne" ja "ettevõttel ei ole Edgar Savisaarele mingeid pretensioone".

Kuna Kroonika ei võtnud midagi ette Wrisi protesti avaldamiseks, siis on Keskerakond ise sunnitud sellega tegelema. Keskerakond soovib teada, millele tugineb Kroonika oma kirjutises ilutulestiku tellimisest Savisaare poolt, samuti ka "lootusest Vene rahale, mis pidi laekuma Keskerakonna kontole".

Keskerakonna büroo teeb Wrisile ettepaneku algatada laimu avaldamise ja levitamise eest Kroonika vastu kohtuasi. Kuna tegu on otseselt valimiseelse perioodiga ja laimatud on nii Keskerakonda, selle esimeest (kes osaleb nendel valimistel Riigikogu saadiku kandidaadina) kui ka reisifirmat, siis kavatsetakse hagis olla karm ja järjekindel ning tugineda uue allikakaitse seadusega avanenud võimalustele.

Wris kuulub Vjatšeslav Leedole, kes on oma firmade kaudu olnud Keskerakonna toetajate seas.

Hetkel kuum