"Pigem üle- kui alareageerida"

Väinu Rozental 31. jaanuar 2011, 12:27

Turistide turvalisuse küsimust silmas pidades on alati targem pigem üle- kui alareageerida, vastas ASi Estravel tegevdirektor Anne Samlik päevaküsimusele, kas Eesti peab turistid Egiptusest ära tooma.

Samliku kinnitusel on Eesti reisibürood praegu edasiste tegevuste suhtes ooteseisundis. „Peaksime pärast lõunat saama Eesti reisikorraldajatelt infot nii edasiste reiside suhtes kui ka selle kohta, mis saab klientidest, kellel on reis Egiptusesse ette ostetud ja rahagi ära makstud,“ ütles Samlik. „Kuna Eesti reisikorraldajate kaudu toimuvad lennud Egiptusesse ainult nädalavahetustel, siis järgmised lennud peaksid graafiku järgselt toimuma järgmisel nädalavahetusel. Samas ega sündmuste arenguid Egiptuses ei oska ilmselt keegi ette näha.“

Kui Eestist lendasid turistid Egiptusesse veel eilegi ehk pühapäeval, siis Soome reisikorraldajad pühapäeval enam turiste Egiptusesse ei lennutanud. „Minu teada on Soome reisikorraldajad kolmeks nädalaks peatanud reisid Egiptusesse,“ lisas Samlik.

Tema andmeil viibib praegu Egiptuses umbes 85 inimest, kes on oma puhkusereisi ostnud Estraveli kaudu.

Välisministeerium edastas eile pressiteate, milles soovitas Egiptusesse reise korraldavatel turismifirmadel uusi reisijaid riiki mitte lähetada ja olla pidevas ühenduses oma kohapealsete esindajatega. Rahutuste levimisel Egiptuse Punase Mere kuurortpiirkondadesse soovitab välisministeerium kõik Eesti turistid Egiptusest ära tuua.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. February 2011, 09:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing